Cao ABCbusbedrijf getekend

abc-70Willemstad – Het is de vakbond Union General Trahadó di Kòrsou/Cadmu afgelopen maandag gelukt om een cao te tekenen met ABC-busbedrijf. Dat heeft voorzitter Wendell Meulen van de bond tegenover deze krant verklaard.

Advertentie

,,De leden krijgen met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar de indexering, de periodieke verhoging en een toeslag conform de stijging van de kosten van levensonderhoud uitbetaald.”

De verwachting is dat eind deze maand de werknemers conform de nieuwe cao uitbetaald worden, zo legt Meulen uit.
Het tekenen van de cao had eerst nog wat voeten in aarde.
Dat kwam omdat bij de opstelling ervan de naam van de president- commissaris van het busbedrijf ook vermeld stond als persoon die moest tekenen.

,,De werkgever moet tekenen, niet de president-commissaris van de organisatie.
Het is in het verleden vaker gebeurd dat de president- commissaris ook tekende, maar de landsbemiddelaar die ook aanwezig was tijdens de bijeenkomst voor het tekenen van de cao, legde de aanwezigen uit dat het niet correct is om de president- commissaris te laten tekenen.”

De cao is op verzoek van Meulen op dat punt gewijzigd.
De directie en de bond tekenden de cao nadat er een nieuw document werd opgesteld waarin de naam van de president-commissaris niet meer voorkwam als persoon die ook moest tekenen.
Maandag dreigden de werknemers van ABC te staken omdat de cao die per 1 januari 2014 in had moeten gaan, nog niet was getekend.
Volgens Meulen is het de afgelopen jaren zo dat de directie van het busbedrijf tot op het laatste moment wacht om te tekenen.

,,Normaal gesproken beginnen de onderhandelingen al in september, wij hebben op allerlei manieren geprobeerd om met de directie om de onderhandelingstafel te gaan zitten.
Maar dat is niet gelukt, in januari verliepen de onderhandelingen zo stroef dat de landsbemiddelaar uiteindelijk erbij is gehaald.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *