CBA | DMO: Binnenstad loopt 40.000 gulden mis door Parking Authority Curacao

Carine Ghazzi in gesprek met Ulrich Leonora van CBA Television

Carine Ghazzi van Downtown Management Organization

De opbrengst van de parkeergelden in Punda en Otrobanda verdwijnt in de zakken van partijen die niks met de binnenstad te maken hebben. En de overheid doet daar niks aan. Dat zegt Downtown Management Organization.

DMO vindt de huidige parkeerproblematiek een drempel voor de bevolking om de stad regelmatig te bezoeken.

Een LOB verzoek van mei jongstleden wijst volgens DMO uit dat er sinds 2010 geen gelden zijn afgedragen aan de overheid. Bestudering van het LOB-verzoek door Radio Hoyer 2 wijst uit dat er geen documenten zijn aangetroffen die erop wijzen dat er geld wordt afgedragen.

Hierdoor loopt het Land Curaçao volgens het rapport van de Algemene Rekenkamer Curacao ongeveer 40.000 gulden per maand mis dat nodig is voor het onderhoud van de binnenstad. Maar de stad ziet hier niks van terug, zegt Carine Ghazzi, directeur van DMO.

Tijd: 4.43

Radio Hoyer 2 heeft met Chobi Bloem gesproken, één van de oprichters van PAC, en hij liet ons weten op dit moment niet te willen reageren. Volgens Bloem heeft hij een aantal uren nodig om het hele verhaal rondom PAC uit te leggen. Wij hebben hem uitgenodigd dat te komen doen, maar daar had hij op dat moment de tijd niet voor.

Verder deelde Bloem ons nog wel mee een appeltje te schillen te hebben met de heer Cheis. Deze ondernemer is onder meer bekend van Casa Keis en heeft meerdere panden en zaken in Punda. Over het waarom van het appeltje schillen, liet Bloem ons in het ongewisse. We zijn in afwachting van een afspraak met Bloem.

Bron: Radio Hoyer 2/CBA Television

5 Reacties op “CBA | DMO: Binnenstad loopt 40.000 gulden mis door Parking Authority Curacao

 1. Joep Meloen

  Wil men het parkeergeld gaan gebruiken voor het opknappen van de gebouwen ? Daar is het geld dus NIET voor bedoeld !
  Kan me wel voorstellen dat de binnenstad wil dat het geld wordt besteed aan onderhoud van de straten, van publieke middelen. Het is inderdaad vreemd dat parkeergeld van Punda naar een privé persoon of bedrijf gaat. Dat klopt gewoon niet, maar hier op Curacao vindt men dat normaal.

  Cheis is inderdaad 1 van de personen (families) die meewerken aan het vernielen van Punda. Zij hebben zeer veel panden in bezit, er staat ook een groot aantal van die panden leeg, vaak al jaren, maar de huurprijzen blijven maar stijgen. Gevolg ? Niemand wil die panden nog huren, dus blijft alles leeg. Huurprijzen van 6000 a 7000 NAF voor een vervallen pandje in een lege straat zijn geen uitzondering. Een pandje in de Breedestraat moet maar liefst 17,000 NAF per maand opleveren ! Dat zijn geen normale prijzen meer en dat soort bedragen zijn ook niet te verklaren, nog te verdienen.
  Wil Punda ooit wat worden dan moet men de huurprijzen gaan aanpakken via een leegstandswet en niet focussen op non-problemen zoals een gulden voor een parkeerplaats voor een half uur.
  Punda vibes begon leuk, maar wat voor zin heeft Punda vibes wanneer alle winkels gewoon gesloten blijven ? Wil men niet werken ? Wil men niet verkopen ? Denkt men werkelijk dat verandering in een halve minuut komt ?

  Zolang men (huiseigenaren en huurders) niet gaan samenwerken zal het nooit wat worden in Punda.

 2. Abraham Mossel

  wat een uit vinder! een paar jaar bezig om om een pakeer jut naar de K.T, niet op een tarrasje zitten, komt zij nu uit een doos of uit een soort Jacinta of naaister bij de Taams kl die met 800 duizend fnl er van door is gegaan, 3en het personeel moet betalen LL

 3. Er trekken steeds meer bedrijven zich terug. Nu weer Palais Hindu. Downtown Willemstad stevent af op een ghost town.
  Met dank aan alle regeringen die geen vooruitziende blik hebben gehad. Men wil graag cruise toerisme binnenhalen, maar eerlijk is eerlijk een ghost town ziet er dan toch niet veilig uit voor een toerist?

 4. Summerlight

  het parkeren is niet het probleem, het aanbod is het probleem. Dit is de laatste maanden alleen maar verslechterd. Slecht aanbod, hoge prijzen.

 5. Abraham Mossel

  Een groot NEP nieuws lul verhaal, de binnen stad is op sterven na dood, welke uitvinder is deze mep vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *