CBA | Rhuggenaath: Geen politieke benoemingen meer


Formateur Eugene Ruggenaath vindt het van belang dat de komende regering transparent is en hij verzekert CBA Television dat er geen politieke benoemingen zullen zijn zoals die, zo wordt beweerd, momenteel zouden plaatsvinden bij het demissionaire interim-kabinet Pisas.

Ruggenaath gaf vanmiddag een persconferentie om duidelijkheid te geven over de voortgang van de formatie. Ruggenaath heeft intussen gesproken met alle ministers in spé waaronder ook de Gevolmachtigd minister en plaatsvervangend Gevolmachtigd minister.

In antwoord op vragen van CBA-collega Rick Hart zei Ruggenaath dat we hem eraan kunnen houden dat er geen politieke benoemingen zullen plaatsvinden in zijn kabinet.

Bron: CBA

7 Reacties op “CBA | Rhuggenaath: Geen politieke benoemingen meer

 1. ericlapas

  Volgens mij betekent geen politieke benoemingen meer dat er een zaken kabinet moet komen. De meeste ministers in het nieuwe kabinet zijn toch niet benoemd op basis van kennis en ervaring? Voorbeeld; Zita Jesus Leito,
  Suzan Camelia Rörmer, Kenneth Gijsbertha, deze drie kandidaat ministers hebben totaal geen kennis van de portefeuille die ze gaan bekleden.

 2. Vanaf 10-10-10?

 3. Met terugwerkende kracht ontbinden. Als het niet via de regels is gegaan.

 4. natuurlijk hebben ze die, maar ze willen veranderen…
  du geef ze de kans..

 5. Joep Meloen

  En nu ook zorgen dat het voor eens en voor altijd is afgelopen met de politieke benoemingen.
  Breng het vervullen van alle functies onder bij een aparte stichting, welke niet door de politiek kan worden gecontroleerd. Zorg dat overal vastgelegde functie omschrijvingen en functie eisen voor bestaan.
  Daarna al het personeel doorlichten en beoordelen of ze wel of niet aan de eisen voldoen. Doen ze dat niet dan krijgen ze de kans om de nodige opleidingen te volgen. Weigeren ze dat dan volgt ontslag en wordt een nieuwe kandidaat gezocht.

  Ruim de zooi bij de overheid op en zorg dat het eiland de voorwaarden schept om te kunnen groeien.

 6. Heel goed, geen nieuwe benoemingen meer. Wat gebeurt er met de benoemingen die wel zijn doorgedrukt?

 7. PAR heeft zelf ook een geschiedenis van politieke benoemingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *