CBCS: Pas op voor ‘phishing

phishingWillemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) waarschuwt voor ‘phishing’. De bank laat weten onlangs te hebben vernomen dat er gevallen van phishing bekend zijn.

Advertentie

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website.
Deze website ziet er heel echt uit.
Op het moment dat daar een inlognaam en wachtwoord of creditcard-nummer wordt ingevoerd krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien.

phishing-mail,,Naar deze website wordt verwezen door middel van zogenoemde phishing-e-mails. CBCS geeft als tip dat deze websites veelal grammaticale- en spellingsfouten bevatten. Dit is meestal een indicatie dat deze websites nep zijn.”

De Centrale Bank adviseert om extra op de hoede te zijn en niet te reageren op e-mails die vragen naar persoonlijke informatie.

,,Klik nooit op een link in een e-mail als u er niet zeker van bent wat de bron is, zeker niet als deze e-mail vraagt om persoonlijke financiële informatie.”

De CBCS geeft als tip om altijd goed te kijken of het internetbankieren gaat via een beveiligde pagina.
Voor meer informatie over deze fraude kan contact worden opgenomen met CBCS of de lokale politie.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *