CC | Dannawi resigns from MAN becomes Independent MP

Dannawi resigns from MAN becomes Independent MP

WILLEMSTAD – Parliament has another Independent member. Gassan Dannawi resigned from MAN to become an Independent MP. Since after the elections of October 5 last year, Dannawi had problems with the leadership of his party.

After many requests to discuss these issues, and to no avail, he decided today to resign from this party.

Earlier he indicated that he will not take the party’s parliamentary seat but today in his letter he stated that he will go with the seat.

MAN now has three seats in parliament.

Bron: CuracaoChronicle

15 Reacties op “CC | Dannawi resigns from MAN becomes Independent MP

 1. Wat bezield die man.
  Wil hij ook meeprofiteren van deze chaos?

 2. Een koopje dus!

 3. Het gaat de zeteldiefjes alleen om hun status voor de ministerschap of parlementarier of wat hun allemaal van hun politieke partij eisen.Als hun eisen niet wordt voldaan,lopen ze over.

 4. Altijd was ik tegenstander van het tegengaan van zetelroof. Het is een vorm van parlementaire vernieuwing. Maar kennelijk is de trouw aan de politieke partij die je aan die zetel helpt helemaal niet niet aanwezig. Iedereen heeft zijn eigen agenda. Een PAR dissident met 200 stemmen wil minister worden. Zoniet, dan loopt hij naar de overkant. Hij zoekt nu een partij die hem een verkiesbare plaats wil geven(sic). Schotte is veroordeeld, maar loopt openlijk met geld te zwaaien om mensen aan zijn kant te krijgen. NOS MES POR.
  En nog durft men te spreken over democratie op Curacao. Hoogste tijd dat Nederland orde op zaken stelt en bij voordeel geëmigreerde landgenoten in den vreemde , stemrecht geeft. En wat betreft de overlopers: betaal aan de partij de gage van het aantal Statenleden van die partij en laat die het geld verdelen. Dan loopt echt niemand meer weg.

 5. Freedomwriter

  Dit is het gevolg van zwakke leiders die machtlustig zijn. Ze maken meer kapot dan lief is. Leito en Koeiman moesten op basis van hun eigen zelfkennis, die zij behoren te hebben op die leeftijd waar ze nu zijn (40plus), om door te hebben dat beide zeer goede parlementariers kunnen zijn en niet uit persoonlijke eigenbelang snel minister worden. Zitting in het parlement en een professional aan het werk zetten op de ministerie was de meest effecteve oplossing. Nu hebben ze het voor hunzelf, hun partij en voor de bevolking van Curacao verprutst. Een echte leider kenmerkt zich door een win situatie voor iedereen te kunnen scheppen.

 6. caribbeancynic

  Nog even en we hebben 21 onafhankelijke leden in de Staten. En ze moeten allemaal nog heel lang betaald worden.

 7. ik zie MFK niet in zijn lijstje voorkomen…-:)

 8. Abraham Mossel

  @ Henk de Troll van de MFK?KFO heeft nogmaals gesproken .

 9. Curaçao Independiente

  Stealing a given parliament seat which was gained formerly as a member of a political party is one of the weaknesses of our political system. With no doubt if Curaçao is not willing to change/improve relevant laws in this respect and others, it will keep ruining the possibility of ever having a stable political climate in this country. Basically, it wouldn’t have mattered if PS have or haven’t withdrawn its support from the Government last week either way it was doomed to fail and within one week.

 10. Abraham Mossel

  @ Henk de Troll van Gerrit de Raaf heeft gesproken.

 11. Slechte dag 28/4.
  Kinderen hebben 3 weken vakantie, houd in dat vel mensen van het eiland af zullen zijn. Pffffff
  Niet mooi allemaal.

 12. Na de verkiezingen was een solide en integer kabinet PAR (4) MAN (4) PNP (2) en Leeflang (1) mogelijk.

  Maar eerst PAR en daarna MAN hebben zich rupsjes-nooit-genoeg getoond: egoistisch eigen belang stond dit kabinet in de weg.

  En de superzwakke leiders Koeiman en Leito.

 13. Dit zooitje ‘volksvertegenwoordigers’ maken van dit eiland echt een complete bananenrepubliek.
  Ik heb nog nooit ter wereld zo’n circus gezien als wat ik hier de afgelopen weken voorbij heb zien komen.
  Allemaal de bek vol over ‘werken voor het volk’, doch het enige waar ze aan denken zijn de eigen belangen. Zolang zij maar geld kunnen stelen van de bevolking is alles prima en het maakt niet uit hoe ze het moeten regelen.

  Het wordt tijd voor weer een zakenkabinet, want deze club onruststokers moet gewoon weg. Gooi ze in de gevangenis en smijt de sleutel weg.

 14. Vetzak Dannawi heeft geld nodig?

 15. Dat krijg je met zwakke leiders als Koeiman en Leito, die wisten Dannawi en Braam niet aan boord te houden.

  Boontje komt om zijn loontje.

  Ik raad MAN en PAR ten zeerste aan zeer snel nieuwe daadkrachtige leiders te presenteren, in het belang van ons eiland na 28 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *