CC | Downtown full of tourists while stores are closed

handelskade-willemstad

Downtown full of tourists while stores are closed

Last Monday, after the big parade, the streets in downtown Punda were filled with tourists everywhere. Every corner of the main part of the city had visitors. Remarkably, all stores were closed, because it was a holiday.

Even though it’s a holiday, it does not give a good impression of us to the tourists.

These cruise visitors were walking around without being able to buy anything. It’s not known yet what went wrong and why the stores were not able to open their doors for at least half of the day and offer their services to the visitors.

Hopefully the Curaçao Tourist Board (CTB) took note of this and will be able to do something about it in the future. On official holidays the stores can open their doors at least half day if there are cruise ships in town. This is an exception that they can make for the visiting tourists.

This is very important for the economy of the island and the tourism industry.

Bron: CuracaoChronicle

5 Reacties op “CC | Downtown full of tourists while stores are closed

 1. Voor window shopping hoeven de winkels niet open. Veel kosten geen verdiensten elke gezonde ondernemer laat de deur dicht. De cruisetoerist houdt de hand op de portemonee 1 bang om gerold te worden, 2 ze willen geen geld rond etenstijd rennen ze allemaal naar de boot want daar hebben we het eten en drinken al betaald. Voor het het tweede cruise seizoen wordt er in een winkel bijgehouden hoeveel er aan de cruisetoeristen wordt verkocht dit is net 10% van de omzet.

 2. Joscelin Trouwborst

  Zijn wel meer zaken die beter kunnen om het uniek onderscheidend vermogen van Curaçao op te krikken en onder de aandacht te brengen ter ondersteuning van de touristische economische pijler.
  V.b. waarom is de binnenplaats van het Gouverneurs Paleis een parkeerplaats? Dit is hetzelfde als in Den Haag het binnenhof vol auto’s zou staan van de heren en dames in het pluche.

 3. caribbeancynic

  Kan iemand mij uitleggen wat een toerist zou willen kopen in Punda? Ja, een luchtje bij Penha, kan die voor hetzelfde geld op het cruise schip kopen. Voor de rest is het allemaal lage kwaliteit kleren en schoenen van een heel andere stijl dan toeristen op prijs stellen.

 4. Mijn vrouw ontvangt cruise gasten en ziet de meesten van hen ook weer aan boord gaan. 99 van 100 toeristen heeft niets gekocht. Kijken, kijken en niet kopen. Het meeste geld wordt verdiend door de tourbussen en die waren er wel gewoon

 5. Ach, het gaat maar om toeristen die we nooit meer terugzien en die samen als `product` een economische peiler zijn voor ons land. Gooi de winkels maar dicht want wie interesseert dat nou. Hoeveel beurzen en dure reclame campagnes in het buitenland moeten dit “verkopen” ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *