CCC verwelkomt Chinese consul

Willemstad – Het Consulair Corps Curaçao (CCC) heeft onlangs de Chinese consul-generaal en consul op Curaçao verwelkomt. Helga Mensing, decaan van het CCC, ontving onlangs officieel consul-generaal Chen Quiman en consul Zhang Huixan officieel.

Advertentie

chinese consulMensing laat weten terug te kijken op een prettige ontmoeting met de vertegenwoordiger van de Volksrepubliek China.

,,Een goede relatie tussen consuls op Curaçao is uiterst”

, meent de decaan.
De consul-generaal en consul Zhang Huixun kwamen 8 oktober aan op Curaçao om hun land te vertegenwoordigen.
Het is voor het eerst dat de Volksrepubliek China een consulaire vertegenwoordiging heeft op Curaçao.
Het is gebruikelijk dat nieuw consuls een beleefdheidsbezoek brengen aan de decaan op Curaçao. Mensing, die ook honoraire consul is van Finland op Curaçao, gaf Qiman een officiële introductie van Curaçao en gaf haar de statuten en huishoudelijk reglement van het consulaire corps, een lijst van alle consuls op Curaçao, belangrijke informatie voor een consul en verdere informatie van de activiteiten van het consulaire corps op Curaçao.
Consul-generaal Qiman had vele vragen en uitte volgens het CCC haar dank voor de gekregen informatie en ze merkte op dat Curaçao haar beviel, zeker voor wat betreft het zichtbare ontwikkelingsniveau van het eiland.
De nieuwe consul-generaal en consul van de Volksrepubliek China zijn carrière-consuls, in tegenstelling tot de meeste consuls op Curaçao die door hun contacten in de gemeenschap en professionele relaties honoraire consuls zijn van een land.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *