Cheque voor nieuwe school

Het moment waarop de cheque werd overhandigd. FOTO RKCS ©2012

Het moment waarop de cheque werd overhandigd.
FOTO RKCS ©2012

Willemstad – Usona heeft twee miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de bouw van een eigen gebouw voor de Soeur Hedwigschool die al zestig jaar ondergebracht is bij het Mgr. Verriet Instituut.

Een mijlpaal in het streven van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) naar kwaliteitsonderwijs voor iedereen.
Het project, dat al in 2000 in gang werd gezet, of beter gezegd: het zoeken naar fondsen ervoor, bestaat uit twee delen.
Te weten het bouwen van een eigen school voor speciaal basis onderwijs met daarin ook ondergebracht een plek voor voortgezet onderwijs voor jongeren met een een- of meervoudige lichamelijke handicap.
In het project zijn ook het meubilair, de methodes en andere speciale benodigde materialen opgenomen.
Het RKCS is zeer verheugd dat Usona het project heeft goedgekeurd.
In 2011 werd er een akkoord getekend voor een terrein voor de school met de SGR-groep. Langzaam maar zeker werd deze ‘droom van een eigen plek’ steeds meer concreet.
En met de cheque van Usona kan er in elk geval begonnen worden met de bouw van het nieuwe schoolgebouw dat gesitueerd is vlak naast het Mgr. Verriet Instituut. De bouw zal in januari 2013 beginnen.

,,Er zal nog naar aanvullende fondsen gezocht moeten worden maar dit is een heel mooi begin”

, zo laat de directrice van het RKCS Lisette van Lamoen-Garmers weten.
Tijdens een feestelijke viering in het Hiltonhotel werd de cheque van Usona in het bijzijn van leerlingen, ouders en het schoolteam overhandigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *