Chinese bevolking merkt niets van veiligheidsmaatregelen’

navarroWILLEMSTAD — De Chinese bevolking in onze samenleving merkt niets van de door minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) aangekondigde veiligheidsmaatregelen.
Details over deze veiligheidsmaatregelen werden echter toen niet bekendgemaakt, maar ‘wij merken helemaal niets’, aldus een woordvoerder.

De minister kondigde meer veiligheidsmaatregelen aan tijdens een vergadering op 13 mei met de vertegenwoordigers van de Chinese bevolking over onder andere de ontwikkelingen rond de moord op de 43-jarige eigenaar van Hua Jiant Minimarket op klaarlichte dag bij Janwe.
De Chinezen gaven toen duidelijk aan dat ze meer bescherming willen overdag, maar merken er weinig tot helemaal niets van.
Dit, terwijl de zorgelijke ontwikkeling met de dag erger wordt.
De overvallers gaan hun gang en de ondernemers kunnen hier weinig tegen doen, voegt de woordvoerder eraan toe.

De Chinezen doen zelf veel om henzelf te beveiligen door bijvoorbeeld (nog) meer beveiligingscamera’s te plaatsen.
Maar sinds het voor de criminelen duidelijk is geworden dat de politie de opnames in beslag neemt voor onderzoek, nemen ze na de (gewapende) overval de videobeelden mee, in een poging dit te belemmeren.

Volgens de Chinezen zullen meer politiepatrouilles op straat voor meer veiligheid moeten gaan zorgen.
Het ministerie van Justitie zou dit naar hun mening kunnen regelen, om de criminaliteit waarmee deze ondernemers te maken hebben de kop in te drukken.
Bovendien zit er voor de moord op de 43-jarige ondernemer Yinghua Wu nog niemand vast, wat voor meer angst zorgt.
Een bekende van de politie werd eerder in verband met deze zaak door zijn moeder aangegeven bij de politie, maar werd later vrijgelaten toen bleek dat hij niets met dit overval te maken had. Er doen verder geruchten de ronde dat de werkelijke daders uit Koraal Specht komen en dat ze het land ondertussen zijn uitgevlucht.

Iedereen die informatie heeft over deze zaak wordt alsnog opgeroepen om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 911 of de anonieme tiplijn 108.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *