Cijntje: Helmin Wiels werd al vóór 5 mei vermoord

5 mei 2013: Links Helmin Wiels (op de grond) en rechts MFK-parlementarier Amerigo Thode en PS-parlementarier Elmer ‘Kade Wilsoe (aan) de telefoon. Niet op de foto maar uiterst links stonden PS parlementarier Ivar Asjes en Carlos Trinidad (PS)

Willemstad – Helmin Wiels is al vóór 5 mei vermoord, aldus fractieleider Melvin ‘Mac’ Cijntje afgelopen zaterdag tijdens zijn toespraak bij de sede van Pueblo Soberano (PS). ,,Een paar weken voor de moord stelde de interimfractieleider van MFK vragen aan de minister van Justitie over een Statenlid dat de bescherming genoot van een lijfwacht. De MFK begon te agiteren tegen de beveiliging van Helmin Wiels, Amerigo Thodé heeft dat in de Statenzaal gedaan.”

Cijntje verklaarde aan het publiek dat hij niet in toeval gelooft.

,,Ik geloof niet in toeval als er ook andere mogelijkheden zijn.”

In dat verband vermeldde de fractieleider dat het opmerkelijk is dat op de dag van de moord Amerigo Thodé vroeg ter plekke was, zelfs nog voordat de ambulance daar arriveerde.

,,Hij had veel haast om op die plek te komen. Misschien is dat ook toeval maar ik geloof daar niet in als er ook andere mogelijkheden zijn.”

Naar aanleiding van de intellectuele daders van de moord, zei de parlementariër dat er ‘licht aan de horizon gloort’.

,,Er is een oplossing van de zaak in zicht. De mensen die verantwoordelijk zijn voor de moord zullen voor het gerecht moeten verschijnen. Zij zullen op zijn minst een straf van eenmaal levenslang krijgen, op Curaçao kan iemand niet tweemaal levenslang krijgen.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *