CMC in de wachtkamer

CMC in de wachtkamer

CMC in de wachtkamer

WILLEMSTAD — Het plan om de Curaçaose Dokmaatschappij om te bouwen tot Curaçao Maritime Center (CMC) bestaat nog steeds. Door prioriteit te geven aan andere investeringen en problemen met het vinden van een strategische partner is het plan echter even ‘in de wachtkamer’ gezet.

Minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (Pais) heeft gisteren de Staten geïnformeerd over zijn plannen. Dit in het kader van een vergadering die is aangevraagd over de economische ontwikkeling op Curaçao in het algemeen.

De huidige Dokmaatschappij doet aan scheepsreparatie. De CMC gaat de focus leggen op scheepsbouw en ‘demolition’ van oude schepen. Ook zal er een trainingscentrum komen voor het opleiden van jongeren in deze tak van industrie.

Palm zegt dat de vorige directie van de Dokmaatschappij geen plan kon presenteren voor de oprichting van een trainingscentrum. Toen de huidige directie aantrad gaf die prioriteit aan investeringen in kranen en nieuwe pompen om de productie op te voeren. In dit kader wordt aan de gelden die op de begroting staan voor een trainingscentrum nu een nieuwe bestemming gegeven, zegt de minister.

Door een claim van 80 miljoen dollar van een aantal Cubaanse ex-werknemers op de Dokmaatschappij loopt tevens het proces om een nieuwe strategische partner te vinden voor de oprichting van de CMC, vertraging op.

“De advocaten van de Cubaanse ex-werknemers zijn overgegaan tot het leggen van derdenbeslagen op Amerikaanse bedrijven. Als we een strategische partner zoeken willen deze een vrijwaring. De Dokmaatschappij kan die niet geven en de overheid kan ook geen garantie geven.”

De minister heeft echter hoop dat er tegen het einde van dit jaar een oplossing is gevonden voor de claim en dat daarna spoedig een strategische partner voor CMC wordt gevonden

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *