Coalitie betreurt het vertrek van El Hage

Burney El HageKralendijk – Het bestuur van de UPB en de tot de coalitie behorende fracties in de Eilandsraad betreuren het besluit van gedeputeerde Burney El Hage een punt te zetten achter zijn politieke carrière. De partijen stellen in een schriftelijke reactie die zij gisteren hebben uitgegeven dat met het vertrek van El Hage ‘een uitmuntend bestuurder verloren gaat voor het openbaar bestuur op ons eiland’.

Advertentie

Zij memoreren dat de scheidend gedeputeerde gedurende ruim twintig jaar in uiteenlopende functies en ‘altijd met oog voor het belang van de bevolking’ een vooraanstaande rol heeft gespeeld.

,,Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn grote inzet voor de publieke zaak. Vooral de laatste jaren waren bijzonder intensief om ministeries ervan te overtuigen dat investeringen in het wegwerken van sociaalmaatschappelijke achterstanden en het stimuleren van de economie geen langer uitstel dulden. Wij kunnen dan ook alle begrip opbrengen voor het standpunt van de heer El Hage dat dit het juiste moment is het stokje aan anderen over te dragen”

, aldus de verklaring.
Door de UPB is onmiddellijk de procedure gestart om een opvolger voor te dragen.

,,Gegeven de zwaarte van de vrijkomende portefeuille en het grote belang van een goede invulling daarvan voor de toekomst van Bonaire vergt het selectieprecies de grootst mogelijke zorgvuldigheid.”

Het aantreden van een nieuwe gedeputeerde zal, zo wordt benadrukt, niet leiden tot een verandering van koers.

,,Reeds geaccordeerde programma’s zullen volgens plan worden uitgevoerd. Het doel van de coalitie blijft onverminderd het structureel verbeteren van het welzijn voor iedereen op Bonaire”

, zo eindigt de verklaring.
El Hage maakte maandag via een korte schriftelijke mededeling aan zijn directe omgeving bekend meteen na terugkeer van de Caribisch Nederland-week die van 28 oktober tot en met 1 november in Den Haag wordt gehouden zijn politieke loopbaan te beëindigen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *