Column Den Cayente | Detox

Column en illustratie Arien Rasmijn

Iemand vroeg mij laatst wanneer ik voor het laatst blij was geworden van een nieuwsbericht. Ik kon daar niet zo snel een antwoord op verzinnen en dat gaf mij toch wel wat om over na te denken. Wanneer was de laatste keer dat ik iets had gelezen dat gewoon positief gestemd was en echt goed nieuws bevatte?

Goed nieuws is schaars, zo lijkt het. En als je eens wat tegenkomt dan krijgt het vaak toch een negatieve bijsmaak vanwege commentaren en reacties erop. Het is nooit goed. Scoort Jeon – notabene een jonge Arubaan – een wereldhit, dan rollen hier op het eiland alsnog een hoop mensen met elkaar over straat omdat ze vinden dat ze credits verdienen voor zijn succes.

Zelf heb ik mij erop betrapt dat ik persé moest aangeven dat ik geen fan ben van zijn muziek, maar toch blij ben voor hem. Ik vind dat nog steeds, maar toch had ik het net zo goed voor mezelf kunnen houden. Zelfde geldt voor ‘For Once and For All’ van Rasta, dat toevallig ook door Jeon is geschreven. Van alle nummers die deelnamen aan Caiso & Soca Monarch vond ik dat juist een van de saaiste, maar daar was ik blijkbaar helemaal alleen in want zowat iedereen loopt ermee weg. Rasta heeft nu al de roadjam van dit carnavalsseizoen en wie ben ik om er iets tegen te hebben.

Uiteindelijk is het ook geen halszaak. Het gaat niet om mensenlevens hier. Het gaat hier om een bijzondere doorbraak in het leven en de muzikale carrière van een jonge Arubaan en iets waar wij allemaal best trots op mogen zijn, zonder reserve. Genoeg misstanden elders en het is van groot belang dat we daarop blijven wijzen om positieve veranderingen in beweging te krijgen. Maar we moeten ervoor waken dat het niet blijft bij klagen. Ik ook op dit platform.

Ik ga bij deze nu op zoek naar goed nieuws, als detox op alle andere verhalen. Er gaat een hoop mis en er is een hoop scheef, maar ik heb gemerkt dat juist om dat te kunnen fixen er genoeg tegengif voorradig moet zijn. Want de kans om verbitterd te raken wordt met de jaren alleen maar groter.

Bron: Den Cayente

Den Cayente | Column door Ariën Rasmijn (Aruba)

Den Cayente | Column door Ariën Rasmijn (Aruba)

Ariën Rasmijn (1975) is freelance journalist. Naast zijn publicaties in Amigoe en diverse andere media schrijft hij in deze column regelmatig over nieuws en politiek in Aruba. Hij stelt reacties op prijs via: [email protected] Lees meer…

Een Reactie op “Column Den Cayente | Detox

  1. Abraham Mossel

    @ Rasmijn zegt, ik lees allaang geen goed nieuws meer. Nou ik wel, heb sinds kort geleden nog heel goed nieuws gelezen. Het nieuws was dat ze als nog Gerrit de Raaf gaan proberen 1.8 miljoen onterecht “uit misdaad” verkregen geld gaan terug vorderen, en 2000.000,00 bij zijn Byside Van der Dijs,als dat geen goed nieuws is breekt mijn klomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *