Column René Zwart | Geschillenregeling

Column door René Zwart

Column René Zwart

Column René Zwart

Het is minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties niet gelukt het met de regeringen van Curacao, Aruba en St Maarten eens te worden over de opzet en inhoud van een geschillenregeling. De bewindsman heeft daarom besloten de regeling in de vorm te gieten van een rijkswet.

Dan hebben de regeringen en de parlementen van de andere landen nog wel het recht commentaar te geven, maar is het de Tweede Kamer die het laatste woord heeft.

Het mislukken van het overleg en de stap van Plasterk om dan maar een regeling aan de andere landen op te leggen kunnen op stevige kritiek uit de Cariben rekenen.

René Zwart is parlementair correspondent in Den Haag voor het Antilliaans Dagblad. Deze columns betreffen op persoonlijke titel geschreven facebookposts die de KKC met zijn toestemming overneemt. Lees meer…

3 Reacties op “Column René Zwart | Geschillenregeling

 1. Afdelingsbestuursrechtspraak van de Raad van State oordeelt als eerste en als laatste. Bezwaar en beroep is niet mogelijk!
  Ik hoorde toevallig afgelopen zaterdag een politicus, die nota bene rechten gestudeerd heeft iets anders beweren…
  Sommige mensen moeten een opfriscursus doen, echt waar!

 2. Plasterk heeft waarschijnlijk de Raad van State als scheidsrechter, daar waar de eilanden liever de Hoge Raad zien. Een van beiden zal moeten toegeven, maar dat zal niet Plasterk zijn. De Raad van State is namelijk de hoogste bestuursrechter, waar de Hoge Raad meer bezig is met het toetsen van vonnissen.

 3. redactie curacao

  Beste KKC-lezers,

  Wij juichen het toe dat er op de door ons geplaatste berichten, blogs en columns regelmatig uitbundig wordt gereageerd. Hoe meer verschillende meningen, des te boeiender. En we bieden daarbij ook echt veel ruimte.

  Maar… : het dient wel om de inhoud gaan. Met andere woorden: een harde trap tegen de bal mag, maar een tackle van achter op de man hoort niet thuis op het KKC-speelveld.

  Wij willen daarom met degenen die willen reageren op een bericht afspreken uitsluitend in te gaan op de inhoud, en eventuele kwalificaties over de schrijver(s) achterwege te laten.

  We zien dat de columns van Zwart populair zijn en zouden hem graag willen behouden voor onze Knipselkrant. Dat geldt ook voor andere columnisten en bloggers die vaak de moeite en hard hun best doen (gratis) hun mening en visie te delen. Dus als we ons allen aan deze simpele spelregel houden, kunnen we de comment-knop aanhouden.

  Zie verder: http://www.knipselkrant-curacao.com/column-rene-zwart-schrijfneurose/.

  Met vriendelijke groeten,
  De KKC redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *