Column René Zwart | ‘Hoe nu verder voor Plasterk’

Column door René Zwart

Clark Abrahams en Ronald Plasterk | Foto Nico van der Ven

Clark Abrahams en Ronald Plasterk | Foto Nico van der Ven

Gedeputeerde Clark Abraham heeft tijdens zijn werkbezoek aan Politiek Den Haag het document ‘Hoe nu verder?’ aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties overhandigd. Als de minister en zijn collega-bewindslieden het rapport van de Evaluatiecommissie Spies goed hebben gelezen en begrepen, zullen zij hun voordeel doen met de inhoud van het document ‘Hoe nu verder?’.

De commissie concludeerde immers dat er naast de goede dingen die sindsdien 2010 in Caribisch Nederland tot stand zijn gebracht (met name onderwijs en volksgezondheid) veel meer niet goed is gegaan en wees daarvoor ook de belangrijkste oorzaak aan: rijksambtenaren kunnen niet vanaf een kamertje op de 36ste verdieping van een Haagse departement bepalen waaraan de bevolkingen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba het meeste behoefte hebben.

Liesbeth Spies (oud-minister van BZK) gaf haar opvolger de dringende raad om in het vervolg beter te luisteren naar wat de eilanden zelf willen en het stellen van prioriteiten aan de lokale besturen over te laten. Begin mei zal het kabinet reageren op het evaluatierapport. Dan wordt duidelijk of de boodschap is overgekomen.

René Zwart is parlementair correspondent in Den Haag voor het Antilliaans Dagblad. Deze columns betreffen op persoonlijke titel geschreven facebookposts die de KKC met zijn toestemming overneemt. Lees meer…

Een Reactie op “Column René Zwart | ‘Hoe nu verder voor Plasterk’

  1. Joscelin Trouwborst

    Dat had Plasterk toch zelf kunnen bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *