Column René Zwart | Valselijk beschuldigd

Column door René Zwart

Column René Zwart

Column René Zwart

Wat is het toch treurig dat het op zo’n mooi en paradijselijk eiland als Bonaire kan gebeuren dat mensen die hun nek ten dienste van de gemeenschap uitsteken slachtoffer worden van kwaadsprekerij omdat officiële instituten zich al te lichtvaardig laten leiden door opzettelijk in omloop gebrachte verdenkingen van een paar rancuneuze/gefrustreerde types.

Het overkwam eerder al bekende politici van wie de Hoge Raad tot de conclusie kwam dat ze jarenlang ten onrechte vervolgd waren. En deze week maakte een rapport van onafhankelijke forensisch accountants duidelijk dat voormalig bestuurder van het Water- en Energiebedrijf Bonaire Richard Hart en zijn staf valselijk beschuldigd zijn van fraude en corruptie.

Verantwoordelijk daarvoor is VVD-minister Henk Kamp die, om zijn eigen straatje schoon te vegen, een bevriende onderzoeker tegen betaling van paar ton een rapport bij elkaar liet fantaseren dat er tien miljoen dollar bij WEB NV achterover zou zijn gedrukt en daarvan prompt aangifte deed bij het Openbaar Ministerie. Dat was in 2013.

Op 1 november jl. informeerde de landsadvocaat de bewindsman dat onomstotelijk is vast komen te staan dat de verdenkingen uit de lucht zijn gegrepen en er dus ook helemaal geen aanleiding is voor strafrechtelijke vervolging.

Toch heeft het nog drie maanden geduurd voordat Kamp met de voor hem pijnlijke waarheid die Hart c.s. vrijpleit naar buiten trad. Overigens zonder de grootheid op te brengen zijn excuses aan te bieden.

René Zwart is parlementair correspondent in Den Haag voor het Antilliaans Dagblad. Deze columns betreffen op persoonlijke titel geschreven facebookposts die de KKC met zijn toestemming overneemt. Lees meer…

3 Reacties op “Column René Zwart | Valselijk beschuldigd

  1. Zou e.e.a. te maken kunnen hebben met de wens om WEB onderdeel te maken van een Nederlands energie- of waterbedrijf?
    Douwe Boersema zou dit soort handelen als van Henk Kamp ook enige invloed hebben op het resultaat van de recente referendum?

  2. joop savaneta

    Henk Kamp is ook in Nederland niet erg geliefd. Een typische VVD politicus die niet zo veel op heeft met het menselijk welzijn. In de provincie Groningen kunnen ze hem wel schieten.

  3. Richard Hart, is een open man die het belang van Bonaire altijd voorop stelt. Wellicht is hij soms naïef geweest.
    In een slangenkuil te overleven – met ratelslangen als Hillen in de kuil – valt niet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *