Commissie ontwikkeling Dok gestopt

Willemstad – De commissie die halverwege dit jaar in het leven werd geroepen om met een visie en plan te komen voor de ontwikkeling van het Dok-gebied, ook bekend als het Maritime Centre, is opgeheven.

Tijdens het bezoek van Rutte aan Curaçao in juli, hebben minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling en zijn voorganger Steven Martina de Nederlandse premier meegenomen op een tocht door de haven waarbij verschillende plannen voor de ontwikkeling daarvan bekend werden gemaakt.  FOTO’S ELS KROON

Tijdens het bezoek van Rutte aan Curaçao in juli, hebben minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling en zijn voorganger Steven Martina de Nederlandse premier meegenomen op een tocht door de haven waarbij verschillende plannen voor de ontwikkeling daarvan bekend werden gemaakt.
FOTO’S ELS KROON

Dat bevestigt oud-minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina, die namens regeringspartij PAIS als vakminister deel uitmaakte van de transitieregering Hodge, tegenover het Antilliaans Dagblad. Martina was na zijn ministerschap aangesteld als ‘trekker’ van het project ter realisatie van het maritiem centrum.
Martina geeft aan dat de commissie ‘zonder ruzie of meningsverschil met de regering’ is opgeheven:

,,De opheffing heeft niets te maken met ontevredenheid of verschillen van inzicht.
Voor de continuïteit en de realisatie van het Maritime Centre moet er voor wat betreft het team echter een andere structuur worden bedacht.”

Wat de richtlijnen voor de nieuwe structuur zullen moeten zijn, was Martina gisteren nog onbekend.
Hij geeft wel aan dat hierover wordt nagedacht.
Het plan om het gebied rond Dok tot een maritiem centrum om te toveren tot een economische trekpleister, is oorspronkelijk afkomstig van Nasser El Hakim (MFK), die tijdens het kabinet Schotte belast was met de portefeuille Economische Ontwikkeling. Het idee werd daarna doorgezet door Martina.
Tijdens het bezoek van de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) aan Curaçao in juli gaf Martina nog een lezing over de plannen voor een maritiem centrum naar het voorbeeld van Singapore.
Volgens de oud-minister was het masterplan, opgebouwd uit deelprojecten waarin samenwerking met internationale partners en economische vooruitgang centraal staan, een haalbare kaart en er werd dus zelfs een commissie in het leven geroepen waar Martina deel van uitmaakte.
Behalve op economie en toerisme, zou de commissie zich ook richten op onderwijs, milieuvriendelijke scheepsreparatie en -sloop.
Oud-minister van Economische Ontwikkeling Martina geeft aan dat de commissie het tot nu toe geleverde werk voor wat betreft het Maritime Centre bij minister Palm heeft ingediend. Het gaat hier om alle plannen en conceptplannen voor de ontwikkeling van het gebied.

Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *