Con: FKP-huizen worden wel opgeleverd

WILLEMSTAD — Woningbouwstichting FKP spreekt tegen dat zij in de afgelopen twee jaar geen nieuwe woningen heeft opgeleverd, zoals de PAR eerder deze week in een persbericht naar voren heeft gebracht. Volgens FKP-directeur Arthur Con heeft de stichting in de afgelopen periode onder meer woonhuizen te Brakkeput, Welatina, St. Jago en aan de Moontjeweg opgeleverd, maar nieuwe woningprojecten worden op dit moment niet gebouwd of opgeleverd, omdat er onduidelijkheid bestaat over de betaling van huursubsidie door de overheid.

De PAR presenteerde eerder deze week haar eerste tien actiepunten van de huidige verkiezingscampagne.
* Punt zeven hierbij was dat de partij toezegde om, als zij in de regering zou komen, te beginnen met het opleveren van alle FKP-woningen die klaar zijn voor het volk.

In een toelichting stelt de FKPdirecteur dat de stichting al jaren te maken heeft met het probleem dat de overheid geen duidelijkheid verschaft over de huursubsidie, die verstrekt wordt voor sociale huurwoningen.

Dit is niet iets van vandaag. Dit speelt al jaren. Wij hebben verzoeken gestuurd naar tal van overheden in de afgelopen jaren, maar nog steeds hebben wij geen duidelijkheid.”

Con benadrukt dat er duidelijkheid moet zijn over de huursubsidie, omdat het anders weinig zin heeft voor de FKP om huizen te bouwen.

Bij Fortuna Ariba hebben wij al enige tijd een terrein. Wij hebben twee jaar terug, toen de PAR nog in de regering zat, een verzoek ingediend. Nog steeds hebben wij geen antwoord gekregen. Wij gaan geen huizen bouwen als niet duidelijk is of er huursubsidie komt. Anders krijgen wij ons geld niet meer terug. Ook is het van belang dat de overheid ons huizen beschikbaar stelt voor sociale woningbouw. Dat is ook al jaren een probleem.”

De FKP-directeur benadrukt dat zijn reactie niet tegen de PAR gericht is en wijst erop dat de stichting bij overheden van verschillende politieke kleuren heeft aangedrongen op het regelen van subsidie voor projecten, waarin huurders terecht zullen komen die niet in staat zijn om hun huur te betalen. “Het gaat ons om het welzijn van FKP en onze huurders”, aldus Con vanochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *