Concessie Aqualectra is valse hoop

PAR-parlementariër Dennis Jackson:

WILLEMSTAD — De handtekening van minister-president Gerrit Schotte op de concessie van Aqualectra voor de productie en levering van stroom is niets meer dan valse hoop. Dat zegt PAR-Statenlid Dennis Jackson. Volgens hem lijkt het erop dat de premier Aqualectra zo verder naar de vernieling helpt.

Nadat premier Schotte Aqualectra financieel heeft verzwakt, zet hij nu een mediashow op door zijn handtekening op de concessie voor de productie en levering van elektriciteit te zetten. Dit nadat hij Aqualectra heeft verplicht om haar aandelen in de BOO-energiecentrale ter waarde van 60 miljoen gulden over te dragen aan Refineria di Kòrsou (RdK), zonder enige financiële compensatie. Verder moest Aqualectra vorig jaar haar stroomtarieven met 5 cent verlagen, hoewel de overheids- nv had aangetoond dat deze maatregel een gevaar voor de financiële stabiliteit zou vormen. Ook zijn de productie en levering van stroom achteruitgegaan door de noodaggregaten van Aggreko met de helft te verminderen”, aldus Jackson.

Het Curaçaose volk lijdt volgens de parlementariër heftig onder het onverantwoordelijke beleid van Schotte.

De stroom valt steeds uit waardoor Aqualectra zich genoodzaakt ziet het schakelsysteem toe te passen. Ook is er een tekort aan water en kampen bepaalde wijken met een lage waterdruk.”

Volgens het PAR-Statenlid moet de bevolking alerter zijn en wekt Schotte valse hoop.
Jackson roept de bevolking, vakbonden en werknemers van Aqualectra op om ervoor te waken dat het bedrijf om zeep wordt geholpen.
Het volk moet volgens de parlementariër eisen dat Aqualectra een gezond, sterk en betrouwbaar nutsbedrijf wordt dat in handen van het volk blijft.

Een Curaçaos bedrijf dat op een betrouwbare wijze water en stroom produceert en levert, van hoge kwaliteit en tegen betaalbare tarieven”, aldus Jackson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *