Concessies elektriciteit getekend

Willemstad – Demissionair premier Gerrit Schotte heeft gistermiddag de concessies voor productie en levering van elektriciteit getekend. Hiermee heeft nutsbedrijf Aqualectra de vergunningen verkregen tot de productie en levering van elektriciteit voor de komende twintig jaar.
De Landsverordeningen elektriciteitsconcessies werden gisteren door premier Schotte, directeur van nutsbedrijf Aqualectra Darick Jonis en leden van de Raad van Commissarissen van Aqualectra ondertekend.
De concessies hebben een duur van twintig jaar, die voordat het laatste jaar aanbreekt met nog eens vijf jaar kunnen worden verlengd.
In het Landsbesluit omtrent de opwekking van elektriciteit wordt gesteld dat ’het in het belang van Curaçao moet worden geacht dat de bedrijfsmatige opwekking van elektriciteit met als doel deze aan derden te leveren op een efficiënte, effectieve, betrouwbare en veilige wijze wordt uitgevoerd’.
In het Landsbesluit omtrent de levering van elektriciteit wordt gesteld dat ‘het in het belang van Curaçao moet worden geacht dat het transport, de distributie en de levering van elektriciteit op een efficiënte, effectieve, betrouwbare en veilige wijze wordt uitgevoerd’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *