Constancia laakt betiteling van SOAW als beerput

ConstanciaWillemstad – Parlementariër voor MFK Jacinta Scoop-Constancia is niet te spreken over de uitlatingen van de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) Jeanne-Marie Francisca over haar portefeuille. Onlangs betitelde de minister volgens Constancia haar ministerie als een beerput.

,,Trek je Lysol-pakje aan en desinfecteer je ministerie dat je als beerput betitelt. Een groep ambtenaren in het ministerie die diensten verlenen en de minister moeten bijstaan worden als fecaliën aangemerkt door hun eigen minister. Trek dan het deksel van de beerput af en desinfecteer je ministerie”, zijn de woorden van Constancia aan de minister.

Ze vindt dat de minister nederig haar excuses moet aanbieden aan haar ambtenaren zodat er een betere relatie ontstaat tussen de minister en de ambtenaren waardoor het ministerie in betere richting kan gaan en kan bijdragen aan een betere toekomst voor Curaçao.

,,Ze doet er goed aan zich te realiseren dat ze haar werknemers nodig heeft om aan haar verplichtingen als bewindsvrouw te voldoen”

, aldus Constancia die wijst op de verschillende sociaaleconomische problemen die er op het eiland zijn, waaronder de hoge werkloosheid met als gevolg vertrek van eilandskinderen naar het buitenland, de verlamming van het ministerie van SOAW en de slechte economische situatie.

,,Gebrek aan leiderschap, expertise, onduidelijkheid op interne competenties tussen werknemers kunnen alleen maar leiden tot meer ontslagen en meer problemen. U heeft nu nog de gouden kans. Neem een nederige houding aan en vraag je werknemers om clementie zodat ze je kunnen bijstaan met de achterstand.”

,,Het is beter weggestuurd te worden door je politieke partij omdat je hebt geprobeerd het volk te helpen, dan dat je wordt weggestuurd als mislukte marionet”, aldus het advies van Constancia aan de minister.

Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

0 Reacties op “Constancia laakt betiteling van SOAW als beerput

  1. Gerrit van Someren

    Aldus het commentaar van onze eigen diploma vervalster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *