Consulaat: Geen drones op Curaçao

Een drone is een onbemand op afstand bestuurbaar luchtvaartuig.

Een drone is een onbemand op afstand bestuurbaar luchtvaartuig.

Willemstad – In reactie op de verhalen dat er op Curaçao drones aanwezig zouden zijn, heeft het Amerikaanse consulaat op Curaçao laten weten dat hiervan geen sprake is.

,,De missie van de FOL (Forward Operating Locations) op Curaçao en Aruba is om de Verenigde Staten en partnerlanden van een locatie te voorzien om van daaruit te vliegen in de zoektocht naar vliegtuigen en zeeschepen die drugs vervoeren. Er zijn geen op afstand bestuurbare vliegtuigen of drones op de FOLbases van Curaçao of Aruba.”

Eerder beschuldigde Venezuela Curaçao er al van Amerikaanse drones in huis te hebben. Deze week werd dit herhaald door de directeur van de Robert F. Kennedy Partners for Human Rights, Santiago Canton.

Hij meldde op nieuwssite McClatchy DC dat er in veertien landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied drones zouden zijn aangeschaft, waaronder op de Bahama’s, in Colombia, Jamaica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Haïti, Panama, Aruba en Curaçao.

Op 9 augustus werd bekend dat Venezuela Nederland ervan beschuldigde op Curaçao en Aruba zwaarbewapende bommendragende Amerikaanse drones te hebben klaarstaan.

Volgens de vertrouweling van de overleden leider Hugo Chávez en ex-minister van Defensie, Jose Vicente Rangel, zouden Amerika en hun bondgenoten geheime plannen hebben om landen als Venezuela, Bolivia en Ecuador te destabiliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *