Controles op onderstandsuitkeringen

Controles op onderstandsuitkeringen

Controles op onderstandsuitkeringen

WILLEMSTAD — De overheid zal in de komende periode controles gaan uitvoeren op personen die een onderstandsuitkering ontvangen. Dit heeft minister Jeanne- Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) afgelopen zaterdag aangegeven tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst van de partij in Soberano City.

Tijdens haar interventie verklaarde de minister dat voor deze controles gebruik zal worden gemaakt van een Nederlandse ambtenaar van de gemeente Amsterdam, die momenteel bij haar ministerie is gedetacheerd.
Het is de bedoeling dat deze de Arbeidsinspectie van het ministerie gaat versterken.
Maar allereerst gaat deze ambtenaar onderzoeken of personen rechtmatig een onderstandsuitkering ontvangen.

Het is een feit dat veel mensen een onderstandsuitkering krijgen zonder dat zij hier recht op hebben. De overheid moet dit controleren.
Deze werkzaamheden gaan nu van start. Want als de overheid iemand helpt die het minder heeft, is het niet de bedoeling dat daar misbruik van gemaakt wordt. Dit is een weg die wij nu aan het bewandelen zijn
”, gaf de minister aan.

De detachering van de ambtenaar bij haar ministerie is een concreet resultaat van het samenwerkingsverband dat er bestaat tussen Curaçao en de gemeente Amsterdam, aldus Francisca.
Ze verklaarde verder dat zij ook een soortgelijke samenwerking wil met de gemeente Groningen.
Volgens Francisca kan de gemeente Groningen goed de vergelijking doorstaan met Curaçao. Groningen heeft een gelijk aantal inwoners als Curaçao, is klein vergeleken met de Randstad en heeft veel problemen waarmee het eiland ook te kampen heeft.
De minister gaf aan dat tijdens haar recente bezoek aan Groningen, de eerste stappen zijn gezet om te komen tot een mogelijke samenwerking.
In Groningen zijn er volgens de minister tal van projecten die makkelijk ook op Curaçao kunnen worden ingevoerd.
Het gaat hierbij onder meer om trajecten om verstandelijk gehandicapten te helpen op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *