Corallo heeft niet gelogen over diplomatieke immuniteit

Foto |  Interpol

Foto | Interpol

WILLEMSTAD/ROME — Francesco Corallo heeft niet gelogen over zijn diplomatieke immuniteit. Dit zou door het gerecht in Rome eind vorig jaar zijn bepaald, aldus een persbericht van BPlus Giocolegale in Rome. BPlus is het bedrijf van Corallo dat wereldwijd handel drijft in de entertainment- en gokwereld. Corallo is ook eigenaar van de Atlantis World Group, die onder andere op St. Maarten en Curaçao een casino beheert.

Tijdens een inval op 10 november 2011, geleid door de Guardia di Finanza in Milaan als onderdeel van een onderzoek naar leningen verstrekt door Banco Popolare di Milano (BPM) aan Corallo, toonde Corallo een diplomatiek paspoort van Dominica.
Hij zei dat hij ambassadeur van het land was bij de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties.
Hierop werd Corallo door de officier van justitie in Italië beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen.
Het gerecht in Italië heeft Corallo nu vrijgesproken van deze beschuldiging.
Na de inval heeft Corallo afstand gedaan van zijn diplomatieke immuniteit om het onderzoek niet te hinderen.
Op 4 augustus 2013 heeft Corallo zichzelf vrijwillig aangegeven bij de Italiaanse autoriteiten om vragen te kunnen beantwoorden van de Milanese officier van justitie Roberto Pellicano, in het onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij BPM waar Corallo mogelijk bij betrokken zou zijn.
In mei 2012 werd Corallo al door de Milanese aanklager opgelegd dat hij in voorlopige hechtenis moest vanwege illegale financieringsactiviteiten door de BPM, destijds geleid door Massimo Ponzellini.
Op 29 mei 2012 werd Ponzellini onder huisarrest geplaatst, onder andere vanwege verdenking van het verstrekken van een lening van ongeveer 150 miljoen euro aan de onderneming Atlantis/B-plus om nieuwe gokautomaten te kopen in ruil voor een vermeende omkoping van meer dan 1 miljoen euro.
In een brief van 26 mei 2011 van de Nederlandse ambassade in Italië aan de toenmalige Curaçaose ministerpresident Gerrit Schotte, die om een bewijs van goed gedrag had gevraagd aangezien hij een functie voor Corallo in gedachten had, werd gesteld dat Corallo betrokken was bij internationale drugshandel en de Siciliaanse maffia en geld op St. Maarten witwaste.
De informatie was afkomstig van de Italiaanse politie en de inlichtingendienst.
Coralo eiste rectificatie, omdat de informatie niet zou kloppen.
De Nederlandse Staat hoefde haar uitlatingen over de Italiaans-Nederlandse zakenman niet te rectificeren.
De rechter in Den Haag is tot de conclusie gekomen dat de Nederlandse ministeries van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken niet onrechtmatig gehandeld hebben.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *