Telegraaf: Corruptieverdachte gaat over integriteit

Geen uitsluitsel over deelname Statenlid Patrick Illidge

Corruptieverdachte gaat over integriteit. Foto | Statenlid Patrick Illidge

DEN HAAG – Uitgerekend een verdachte van corruptie praat dinsdag in de Eerste Kamer over integriteit van bestuur. De parlementen van de vier landen uit ons koninkrijk overleggen deze week namelijk en het eiland Sint-Maarten heeft het verdachte parlementslid Patrick Illidge afgevaardigd.

SP-Kamerlid Van Raak is hoogst verbaasd over de komst van Illidge. Bij Koninkrijksrelaties spelen er altijd integriteitkwesties en de parlementen zeggen die graag samen te willen oplossen. „Maar ik ga niet met de onderwereld over de onderwereld praten”, zegt Van Raak..

De SP’er wil dat Illidge wordt weggestuurd bij het zogenoemde Interparlementair Koninkrijksoverleg en gaat dat dinsdag bij het begin van het overleg aan de orde stellen

Illidge wordt door het OM verdacht van het aannemen van 150.000 dollar aan steekpenningen van bordeelhouder Jaap van den Heuvel. Voor dat geld zou hij verlengde openingstijden voor het Bada Bing bordeel regelen en werkvergunningen voor prostituees. Hij wordt door het OM ook beschuldigd van vuurwapenbezit. Een jaar geleden verschenen ook beelden online van Illidge die geld aanneemt van Van den Heuvel.

Bron: Telegraaf

door Jorn Jonker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *