Crimesite | Laatste schutter liquidaties Curaçao gepakt

schietpartij -hato-15-Natasja Gibbs

Laatste schutter liquidaties Hato gepakt | Foto Natasja Gibbs

De man die door het OM wordt verdacht een van de schutters van de dubbele liquidatie op het vliegveld van Curaçao te zijn, is afgelopen week opgepakt. Het gaat om de 26-jarige Santhony Martha. Het OM wil niet bevestigen of hij het vuur opende. Eerder werden al vier andere mannen gepakt die volgens het OM hebben geschoten.

Bij de schietpartij in juli kwamen twee personen om het leven: Erwin Adriano Juliana en zijn neefje Shantley Percival Arnhem, die hem zou afhalen. Toen Arnhem zijn neef een vuurwapen wilde geven, begonnen de daders met schieten. Daarbij raakten ook zeven omstanders gewond.

Eerder werden al zes verdachten aangehouden, waarvan vier zouden hebben geschoten. De vier hebben banden met No Limit Soldiers, een criminele organisatie die ruzie heeft met de groep Buena Vista City, waarvan Juliana een van de topmannen was. De twee andere verdachten zouden hand- en spandiensten hebben verleend, zoals het overhandigen van de wapens.

Martha, de verdachte die nu is opgepakt, was lange tijd voortvluchtig. Toen hij werd opgepakt, had hij een vuurwapen op zak. Hij heeft zich niet verzet.

Waarschijnlijk wordt de zaak tegen de vier andere verdachten uitgesteld, zodat het proces tegen alle vijf de verdachten tegelijk kan worden gevoerd, meldt Caribisch Netwerk. De pro forma zitting zal vermoedelijk binnen twee maanden plaatsvinden

Bron: Crimesite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *