CRU weerspreekt aantijgingen The Asbest Specialist

the asbest specialistWILLEMSTAD — Curaçao Refinery Utilities (CRU), beheerder van de BOOenergiecentrale, ontkent aantijgingen van het bedrijf The Asbest Specialist dat er sprake is van vriendjespolitiek en corruptie bij het uitbesteden van werkzaamheden, waardoor lokale specialisten in het omgaan met asbest worden benadeeld. Volgens CRU liggen puur commerciële belangen ten grondslag aan de klachten van The Asbest Specialist.
The Asbest Specialist stelt in een uitgebreid persbericht dat het bedrijf vorig jaar werd uitgenodigd om in te schrijven op een bestek voor urgente werkzaamheden bij CRU, waar het werken met asbest bij betrokken was. Nadat de inschrijving twee keer werd uitgesteld en er bijna een jaar is verstreken, zegt The Asbest Specialist dat het heeft begrepen dat een ander bedrijf een contract heeft gekregen om de werkzaamheden uit te voeren. CRU stelt in een reactie dat de uitbesteding transparant is verlopen en het aanbrengen van stellingen en isolatie inhoudt.

“Er is een bedrijf uitgekozen gebaseerd op de capaciteit om stellingen aan te brengen en oud isolatiemateriaal weg te halen en nieuw aan te brengen.”

Asbest verboden toegang

Asbest verboden toegang

Het was nooit de bedoeling en er was ook nooit een contract, aldus CRU, om asbestmateriaal te verwijderen.

“Het asbest concentreert zich in die installaties die al meer dan 30 jaar oud zijn. Mocht het zover komen dat er asbest moet worden weggehaald, dan hebben CRU en RdK (moedermaatschappij Refineria di Kòrsou, red.) gecertificeerd personeel in dienst dat deze werkzaamheden kan overzien. Onder alle omstandigheden, ongeacht welk bedrijf in de toekomst het asbest gaat verwijderen, zal gecertificeerd personeel van CRU en RdK deze werkzaamheden superviseren.”

CRU wijst er tevens op dat ten minste vier verschillende bedrijven bij CRU staan ingeschreven die alle gecertificeerd zijn in het weghalen van asbest. The Asbest Specialist zegt met de Statenleden van Pueblo Soberano te hebben gesproken om wat het bedrijf ‘onrecht jegens lokale ondernemers’ noemt, aan te kaarten.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *