CTB start met inventarisatie beschikbare kamers

CTBWILLEMSTAD — De Curaçao Tourist Board (CTB) start deze week met een inventarisatietraject van beschikbare kameraccommodatie op het eiland. Het traject wordt in nauwe samenwerking met belangenvereniging Chata, de Curaçao Apartments & Small Hotels Association (Casha) en de Intercontinental University of Curaçao (ICUC) uitgevoerd.

Advertentie

Het eindrapport zal middels verzamelde data en conclusies inzage moeten geven in de actuele omstandigheden en ontwikkelingen binnen de toeristische sector, waaruit een analyse gemaakt kan worden van de aanwezige accommodatie op Curaçao.
Met de opmaak van dit rapport hoopt men tevens ondersteuning te kunnen bieden aan de besluitvorming met betrekking tot verdere ontwikkeling van de accommodatie voor verblijfstoeristen in de nabije toekomst.
De CTB, die eerder met de ICUCuniversiteit een strategisch samenwerkingsverband aanging voor kwaliteitsontwikkeling en onderzoek binnen het toerisme, laat weten dat de derdejaars studenten van de Bachelor-opleiding ‘International Hospitality and Tourism Management’ de inventarisatie zullen uitvoeren als onderdeel van het vak ‘Marketing Research’.
In dit kader zullen dan ook enquêtes worden gehouden bij alle toeristische etablissementen die een verscheidenheid aan verblijfsaccommodatie op Curaçao aanbieden.

“Het project gaat deze week van start en zal om en nabij een maand in beslag nemen. Er zal een mail worden uitgestuurd naar alle eigenaren van de verschillende soorten accommodatie. Mocht het noodzakelijk blijken, dan zullen de studenten tevens een bezoek aan de verschillende accommodaties brengen”

, aldus de CTB, die een toelichting geeft dat deze studenten zich in voornoemd geval zullen identificeren namens ICUC.
De CTB bedankt de eigenaren en het management van de verblijfsaccommodaties bij voorbaat voor hun medewerking gedurende dit onderzoek.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *