Ctex heeft hoogste certificering

Ctex-8-7-2013WILLEMSTAD — Het datacentrum Curaçao Technology Exchange (Ctex) heeft vorige week de hoogste certificering voor datacenters verkregen, de zogenaamde Tier 4 design certificering, uitgegeven door het Uptime Institute. Ctex is het eerste en grootste ‘multitenant’-datacenter in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Dat laat Ctex-ceo Anthony de Lima weten.
Het in aanbouw zijnde CU-1 datacenter van 5700 vierkante meter is het eerste van in totaal vier datacenters die op Curaçao verrijzen.

“We voelen ons vereerd om het eerste ‘Uptime Certified’ Tier 4 multitenant-datacenter in de regio te zijn”

, zo meldt De Lima.

“Regionale klanten die een ‘zero down-time’ en toegang tot een uitgebreid systeem van oplossingen en geavanceerde veiligheid vereisen, hebben nu toegang tot ‘s werelds nieuwste Tier 4-datacenter op Curaçao. Dit houdt in dat men niet langer naar verre datacentra in de Verenigde Staten, Canada, Europa of elders hoeft.”

Het Uptime Institute hanteert een vier verdiepingen tellend classificatiesysteem, dat wereldwijd erkend wordt als de standaard voor datacenter-faciliteiten.
Het Tier 4-certificaat is het hoogste, meest bindende en moeilijkste certificaat om te behalen, en daardoor de veiligste optie voor bedrijven.

“Ctex treedt op de voorgrond als een belangrijke technologische host en een rampenherstel-middelpunt voor bedrijven die gevestigd zijn in Latijns-Amerika en de regio”

, vervolgt De Lima.

“Het bedrijf werkt samen met een aantal van de grootste bedrijven op het gebied van olie en gas, financiële diensten, overheden, transport en logistiek, nutsbedrijven en telecombedrijven die gevestigd zijn in onder meer Colombia, Trinidad & Tobago, Panama en Venezuela. We faciliteren klanten al met geavanceerde cloud solutions, waarbij een supermoderne computing fabric ontwikkeld is in samenwerking met VCE, Cisco en EMC.”

De gehele elektriciteits- en koelingsinfrastructuur van Ctex is ontworpen met Schneider Electric als partner. De datacenter-faciliteiten van Ctex zullen in oktober van dit jaar operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *