Curaçao ‘Caribische start’ voor Cinemark

Alfredo Cohen (r.), directeur van Sambil en twee directieleden van Cinemark Central America & Caribbean vlak na de ondertekening. In het midden Javier Alfaro.

Alfredo Cohen (r.), directeur van Sambil en twee directieleden
van Cinemark Central America & Caribbean vlak na de ondertekening.
In het midden Javier Alfaro.

WILLEMSTAD — Met een handtekening onder het contract met Sambil is gisteren de komst van bioscoopketen Cinemark naar Curaçao officieel gemaakt.

Dit gebeurde tijdens een presentatie in het in aanbouw zijnde grote winkelcentrum bij Veeris. Curaçao is het eerste Caribische land waar de Amerikaanse cinemagigant zich vestigt.

Het bedrijf is een van de grootste bioscoopketens in de Verenigde Staten. Ook in Latijns-Amerika is Cinemark een grote speler. In de Sambil zullen op een oppervlak van 2400 vierkante meter zes bioscoopzalen komen, waaronder een ‘XD’ (Extra Digital)-zaal.

Volgens Javier Alfaro, general manager van Cinemark in Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, is Curaçao de ‘Caribische start’ voor het bedrijf. Hij weet dat er al twee bioscopen op het eiland gevestigd zijn, The Movies en The Cinemas.

“Maar we zijn gewend aan concurrentie,” zo meldt hij desgevraagd. Hij legt uit dat Cinemark naast films namelijk ook andere zaken zal brengen, zoals het live uitzenden van speciale evenementen, grote (regionale) sporttoernooien en concerten.

“Dit is mogelijk door digitale technologie en een satellietlevering van content”, aldus Alfaro. Het filmaanbod zal volgens hem naast ‘Hollywood blockbusters’ ook bijvoorbeeld Nederlandse, Spaanse en Latijns- Amerikaanse films kunnen gaan bevatten.

Bij de presentatie en de ondertekening van gisteren waren behalve directeur Alfredo Cohen van Sambil onder meer ook ministers Stanley Palm (Pais) van Economische ontwikkeling en Irene Dick (PS) van Onderwijs aanwezig. Palm heette Cinemark van harte welkom. Ook werd gisteren het nieuwe verkoopkantoor van Sambil, in het mall-gebouw zelf, feestelijk geopend.

Oktober

De opening van Sambil op Curaçao heeft wat vertraging opgelopen. Eerder werd aangekondigd dat het de deuren in het eerste kwartaal van dit jaar zou openen. Later werd dit verschoven naar mei.

Gisteren werd gemeld dat de deuren van de winkels in oktober zullen opengaan. Dit geldt voor de eerste fase van het project, waarbij het gaat om ongeveer driekwart van de totale oppervlakte. De rest van het gebouw zal volgend jaar opgeleverd worden. In een persbericht laat de keten weten ernaar te streven om de officiele opening van het winkelcentrum eind dit jaar te laten plaatsvinden.

 

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *