Curaçao decor voor Duitse Idols

WILLEMSTAD — “Over de komende periode van vijf weken, zullen ongeveer 5 miljoen kijkers van de Duitse talentenshow Idols Deutschland sucht den superstar (Duitsland op zoek naar de superster), kunnen genieten van zowel het natuurlijk schoon als de intensiteit van Curaçao”, aldus de aankondiging van CTB-directeur Ghatim Kabbara.

Duitse IdolsHij stelt dat dit het resultaat is van de vele inspanningen van de Curaçao Tourist Board (CTB) om het bewustzijn omtrent Curaçao als reisbestemming in de Duitssprekende landen binnen Europa te promoten.
Hierbij werd een samenwerking aangegaan met de Duitse zender RTL, de producent van het goed bekeken tv-programma, waarvan het toeristenbureau meent dat de promotie Oostenrijk en Zwitserland zal bereiken.

Zo had de productiemaatschappij van de show vorig jaar om toestemming gevraagd om Playa Kenepa een dag voor het publiek te sluiten te maken opdat de opnames plaats konden vinden. Zo wordt Curaçao op de website van RTL als ‘paradijselijk eiland’ omschreven.
De intro van Idols bevat veel luchtopnames met onder andere een grote verscheidenheid aan stranden, dolfijnen, de onderwaternatuur, snorkelaars en Willemstad.
De aankondiging van het programma luidt:

“Een ver droomoord, maar voor de 36 kandidaten wordt dit stukje van de hemel, tot realiteit.”

Het CTB dat Duitsland na Nederland als secundaire markt binnen Europa aanmerkt, heeft over het afgelopen jaar een toename aan verblijfstoeristen van ongeveer 91 procent uit dat land geregistreerd.
Deze toename wordt in direct verband gebracht met de invoering van de directe vluchten van Air Berlin naar Curaçao.
Kabbara meent dat er met dit initiatief een gevolg wordt gegeven aan het grote succes van de belichting van Curaçao, in het Amerikaanse programma The Bachelorette in 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *