Curaçao juicht ook voor schaatsers

Curaçao juicht ook voor schaatsers

Curaçao juicht ook voor schaatsers

Het contrast is groot. Tussen de palmbomen, op het strand en bij dertig graden, kijkend naar de televisie waar de Nederlandse schaatsers tien kilometer over het ijs rondjes rijden op jacht naar Olympisch goud. Ook op Curaço worden de schaatsers aangemoedigd.

Advertentie

Met een verfrissend limoendrankje, of zelfs al een ijskoud biertje in de hand – het is hier nog ochtend – kijken ruim dertig fans op één van de stranden, waar een sportbar live het schaatsen in Sotsji uitzendt. Beelden van de pijnlijke wissel vier jaar geleden komen voorbij, en het ‘oe’ galmt over het strand. Als Bob de Jong langskomt neemt het aantal fans aan de bar toe.

Record
Dan rijdt Jorrit Bergsma een Olympisch record en komt ook het personeel aan de bar staan. De spanning stijgt als Sven Kramer het ijs betreedt. Een lach bij de toeschouwers om het gespannen gezicht van Naomi van As. ‘Kom op Sven’, klinkt het aan de bar, maar de gedoodverfde favoriet wordt tweede. Een applaus klinkt, Nederland behaalt wederom 1, 2 en 3. Nu een verfrissende duik in zee.

Bron: Lindanieuws.nl

Door: Anneke Polak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *