Curacao.nu | Abraham ontkent zaken te hebben gedaan met journalist Zwart

Persbureau Curacao

Clark Abraham | Persbureau Curacao

Kralendijk – Clark Abraham maakte als gedeputeerde ook gebruik van de diensten van René Zwart. Dat meldt de Haagse journalist op Bonaire.nu.

Opvallend, omdat de Bonairiaanse politicus schande spreekt over het huidige Bestuurscollege dat met journalist Zwart een commerciële verbintenis heeft.

Abraham ontkent de aantijging van Zwart. De voormalig gedeputeerde zegt nooit zaken te hebben gedaan met de journalist of daarin bemiddeld.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

AD | Zwart werd al eerder ingehuurd

Kralendijk – Ook Clark Abraham van Partido Demokrátiko Boneriano (PDB) heeft, toen hij gedeputeerde was, de Nederlandse inmiddels oud-journalist René Zwart ingehuurd; op dezelfde wijze als recentelijk de Bonairiaanse coalitiepartijen MPB en UPB.

Nu Eilandsraadslid Clark Abraham van oppositiepartij PDB er zelf voor heeft gekozen de vertrouwelijkheid te schenden door in de media uitspraken te doen over de samenwerkingsrelatie met toenmalig journalist Zwart, voelt laatstgenoemde zich uitgenodigd ‘de heer Abraham te helpen zijn geheugen op te frissen’.

,,Voor de goede orde: ik hou mij verre van het debat tussen de Eilandsraad en uw Bestuurscollege over de verwijten die de heer Abraham uw Bestuurscollege maakt. Oneerbiedig gezegd: dat vecht u onderling maar uit”, begint Zwart zijn schrijven van 26 september aan het Bestuurscollege.

Dit doet hij naar aanleiding van de brief van drie leden van de Eilandsraad waarin zij stellen dat Zwart zich als journalist door het Bestuurscollege (BC) zou hebben laten omkopen door in ruil voor betaalde opdrachten gunstig over het BC en de gedeputeerden van de politieke partijen MPB en UPB te berichten.

,,Ik beperk mij strikt tot de uitlatingen die de heer Abraham heeft gedaan over de samenwerkingsrelatie die hij in de tijd dat hij gedeputeerde was met mij is aangegaan. In de media suggereert de heer Abraham dat hij nooit een samenwerkingsrelatie met mij heeft gehad. Zijn ontkenning valt niet te verenigen met de werkelijke gang van zaken”, waarna Zwart in zijn brief een ‘feitelijke weergave’ geeft.

Voordat Clark Abraham in april 2015 voor de eerste keer gedeputeerde werd, heeft Zwart ‘voor diverse daaraan voorafgaande BC’s redactionele werkzaamheden verricht’.

,,Na zijn aantreden heeft de heer Abraham mij verzocht de werkzaamheden zoals ik die voor zijn voorgangers heb verricht te continueren en dat onder dezelfde voorwaarden.”

De werkzaamheden die Zwart, destijds journalist, voor PDB-politicus Abraham heeft verricht bestonden eruit hem zo vaak als nodig – doorgaans was dat meerdere keren per week – per e-mail te informeren over openbare stukken die in Den Haag werden gepubliceerd waarvan de inhoud relevant was voor het Openbaar Lichaam Bonaire en het schrijven van persberichten, met name gedurende zijn werkbezoeken aan Europees Nederland.

,,Op zijn verzoek huurde ik tijdens deze bezoeken een fotograaf in die de ontmoetingen van de heer Abraham met onder anderen bewindslieden en parlementariërs vastlegde. De samenwerking beviel de heer Abraham kennelijk zo goed dat hij begin 2016 het initiatief nam om met mij een zogeheten overeenkomst van opdracht te sluiten. Het concept daarvan was net gereed toen het BC waarvan de heer Abraham deel uitmaakte ten val kwam.”

De maandelijkse facturen van Zwart, die óók werkte voor de regering van premier Mike Eman van Aruba, werden gedurende die periode altijd – ‘zij het traag’ – voldaan door Bonaire.

,,In 2017 keerde de heer Abraham terug als gedeputeerde en hervatte hij onmiddellijk de samenwerking met mij. Zo trokken we tijdens zijn werkbezoek aan Den Haag medio juni 2017 intensief met elkaar op”, zo herinnert de journalist in Alphen aan de Rijn zich nog goed.

,,U begrijpt dat ik wel even mijn wenkbrauwen heb moeten fronsen toen ik vernam dat de heer Abraham mij er in zijn brief van 17 september van beticht mij te hebben te laten omkopen door uw Bestuurscollege terwijl hij als gedeputeerde mij in 2015/2016 en 2017 op dezelfde wijze, onder dezelfde voorwaarden en omstandigheden en voor dezelfde soort werkzaamheden zelf ook heeft ingehuurd.”

Als daar prijs op wordt gesteld is Zwart bereid alles ‘onder ede te herhalen’.

Bron: Antilliaans Dagblad van 18 oktober 2019

5 Reacties op “Curacao.nu | Abraham ontkent zaken te hebben gedaan met journalist Zwart

 1. Liegen en bedriegen zit in de genen van een politicus

 2. Is Clark Abrahams toevallig familie van ex-gedeputeerde Hendrik Abrahams die ooit is veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf?

  E.e.a. voor het aannemen van steekpenningen en het valselijk declareren van een cheque?

  Iets wat overigens zéér gebruikelijk is in de eilandelijke politiek.

  Waarschijnlijk puur toeval.

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 5. Clark Abraham dat is toch de man die zijn vrouw als boksbal gebruikte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *