Curacao.nu | Advies Cft: laat normen rijkswet financieel toezicht los

Persbureau Curacao

Datzelfde geldt voor Aruba | Antilliaans Dagblad

De begrotingsnormen in de Rijkswet financieel toezicht moeten wat het Cft betreft los gelaten worden voor Curaçao. Datzelfde geldt voor Aruba, die daarvoor eigen wetgeving heeft.

Naast de onvermijdelijke begrotingstekorten zullen ook tekorten aan liquiditeiten en vreemde valuta ontstaan.

Bovendien zullen de schulden van de landen toenemen. Er komt minder geld binnen en er gaat meer geld uit nu maatregelen nodig zijn vanwege de coronacrisis.

Welke nieuwe normen er dan moeten gelden kan het Cft nog niet berekenen, omdat er te weinig informatie is op dit moment.

Bron: Curacao.nu

9 Reacties op “Curacao.nu | Advies Cft: laat normen rijkswet financieel toezicht los

 1. Curacao revisited

  Beste baan op Curacao blijft bij cft werken: rapporten schrijven waar nooit actie op wordt genomen en als het dan helemaal fout gaat is alles vergeven en vergeten

 2. Ook dat nog

  Ook voor de randdebielen van cft geldt: never waste a good crisis

 3. Men zal best voorwaarden stellen voor de hulp. De oppositie zal tegensputteren als er controle is. Hun moptto is: zoveel mogelijk geld zonder controle. Want onze zakken zijn heel leeg en die moeten weer gevuld worden. Dos Santos ziet zijn zaak ook naar de knoppen gaan en hij moet nog een miljoen, die hij uitgeloofd heeft, ophoesten voor de gouden tip. Cooper ziet zijn gezondheids centrum ook naar de knoppen gaan. en heeft geen inkomsten meer van de isla. De omvang van deze personen zal denk ik drastisch verminderen door de crisis. Doran heeft geen extra inkomsten meer van die waardeloze muziek die hij produceert en heeft al steun van de regering gevraagd. Van Mozes weet ik het niet, want die is als huisarts toch niet te bereiken. Constancia wil geld om de periode dat zij in het gevang moet plaats nemen te overbruggen en die 400.000 florijnen terug te betalen.

 4. Door omstandigheden op overmacht beroepen is best maar wees dan ook zo eerlijk dat je zelf niet over de capaciteiten beschikt om het op te lossen. En verzoek capabele hulp.

 5. De normen moeten losgelaten worden, daar is geen ontsnappen aan. Belasting inkomsten schieten naar beneden en de uitgaven blijven gelijk of eigenlijk gaan omhoog. En dus is er geen mogelijkheid om aan de normen te voldoen. Het is alleen hoe gaan we het doen? Normen los en het grote graaien gaat beginnen om dat de toezicht ook weg is? Of moeten de normen weggehaald worden en de beslissingen overgelaten worden aan de curator? Ik pleit voor het laatste

 6. Jongens, feesten ! En natuurlijk de publieke salarissen nog snel even verder verhogen, Nederland gaat toch wel weer schuiven ! Hoe dom kan je zijn ?

 7. De post snoepreisjes zal anders nu wel vollopen nu dat tuig niet kan vliegen

 8. Feest voor de Menki Moe Rojers, dansleraren en dj’s in de Staten.

 9. “De begrotingsnormen in de Rijkswet financieel toezicht moeten wat het Cft betreft los gelaten worden.” Het is jammer zo leren wij het nooit, Curaçao kan zelfs veel doen, er valt behoorlijk wat op salarissen, huur van lege overheidsgebouwen en waardeloze projecten te bezuinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *