Curacao.nu | Arubaanse ambtenaren werken massaal over en zijn vaak ziek

Persbureau Curacao

I love Aruba sign near the Renaissance hotel in Oranjestad, Aruba.

Oranjestad – Overheidspersoneel op Aruba werkt massaal over en is vaak ziek. Dat constateert het College financieel toezicht Aruba. Een groot aantal ambtenaren werkt naast hun 40 uur nog eens 30 uur over.

Het college is daarom niet verbaasd over het hoge ziekteverzuim van 8 procent. De overheidsuitgaven bestaan jaarlijks voor ruim een derde deel uit personeelslasten. Dat moet minder om de overheidsfinanciën op orde te krijgen.

Het college adviseert om allereerst de overwerk administratie tegen het licht te houden en daarna moet het ziekteverzuim aan te pakken.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | Arubaanse ambtenaren werken massaal over en zijn vaak ziek

 1. Ik blijf het zeggen. Aruba, Curacao en SXM moeten voor tenmiste 5 jaar onder curatele gesteld worden, om zodoende de boel op orde te krijgen daaro. Wie niet horen wil, moet voelen!

 2. Wat een nieuws! Iedereen weet al lang van deze methodes af alleen blijken de statistieken over het ziekteverzuim niet goed door deze zelfde ambtenaren te worden onderzocht want in eigen vlees snijden doe je toch niet.
  Het hele ambtenaren apparaat is ernstig ziek en de gewone mens maar betalen voor deze vetbetaalde ambtenaren met een prachtig secundair arbeidspakket.
  U kent de spreuk; we drinken een glas, we doen een plas, maar alles blijft zoals het was!

 3. Ambtenaren en overwerken gaat niet samen

 4. Wij hebben de Menki Rojers, de Tilly Pikeries en de Zus de Lannooys.

  Dat is nog erger.

 5. over-uren worden kunstmatig in stand gehouden om zo het maandelijks inkomen op pijl te houden. Als overheid moet je een maximum stellen aan het maken van over-uren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *