Curacao.nu | Cft schiet 30 miljoen leningendroom van Curaçao aan flarden

Persbureau Curacao

Ook de leenruimte die Nederland wil geven in het kader van het Groeiakkoord komt met dit advies op losse schroeven te staan. | Antilliaans Dagblad

Curaçao mag geen geld lenen van Nederland. Dat meldt het College financieel toezicht in een reactie op de vierde uitvoeringsrapportage 2019.

Daaruit blijkt een verwacht tekort op de gewone dienst van ongeveer 20 miljoen gulden, waarmee niet wordt voldaan aan de aanwijzing en aan artikel 15 van de Rijkswet financieel toezicht.

Om die reden geeft het college geen positief advies op de leningaanvraag van 31,5 miljoen gulden, waar Curaçao half december om gevraagd heeft.

Ook de leenruimte die Nederland wil geven in het kader van het Groeiakkoord komt met dit advies op losse schroeven te staan. Maar Curaçao heeft daar formeel nog geen aanvraag voor ingediend.

Streep

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties komt met het advies van het Cft in de problemen. Het is bekend dat de regering Rutte graag geld wil lenen aan Curaçao om investeringen te doen in het kader van het Groeiakkoord.

De Voortgangscommissie Groeiakkoord heeft Den Haag gemeld dat Curaçao daarvoor aan alle afgesproken voorwaarden voldoet. Minister Raymond Knops zette het licht op groen, maar eiste wel dat de aanvraag de gebruikelijke toetsing van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten moet doorlopen. Die zet daar nu een streep door.

Bron: Curacao.nu

5 Reacties op “Curacao.nu | Cft schiet 30 miljoen leningendroom van Curaçao aan flarden

 1. Abraham Mossel

  Gerrit de Raaf had zich alweer rijk gerekend in het gevang, hij had gedacht over 14 maanden weer aan de macht te zijn met aan zijn rechter vinger Pik Pisas de mfk loopjongen.

 2. Heel goed, het Land heeft niets voor niets een aanwijzing gehad. Het geld is met enorme getale vanaf 2010 over de balk(en) gegooid. Meer kan de bevolking niet opbrengen. Je kunt maar tot zover afknijpen en dan houdt het op. Gemiddeld schrijven 15 personen per dag zich uit, dat moet toch wel zorgen baren, lijkt me?? Maar volgens Konket is dat ‘normaal’.

 3. Alleen op basis van het groei Accord vond ik het verstrekken van de lening al raar. Maar dat was niet eens de motivatie van het cft. Zolang er niets aan de uitgaven gedaan wordt en aan mismanagement beloond wordt met disproportionele inkomens geen lening is de boodschap. Ik vrees dat de regering nu een andere optie gaat kiezen als bijvoorbeeld een brandstof tax. Oja hebben ze net gedaan 54 miljoen in 4jaar, zonder kosten of 31 miljoen met kosten. En dan is er geen gezeur over het presteren en beloningen. Dit voorbeeld kan vaker gevolgd worden. Het stelen van bevolking is gemakkelijker dan bezwendelen van Nederland. Kennedy kan trots zijn.

 4. Uitstekend!
  Ik vroeg me al af wanneer het Cft iets van zich zou laten horen. Jammer voor hen die het geld in gedachten al hadden uitgegeven/verdeeld-:)Willi

 5. Dansleraar Stephen Walroud heeft alweer een trip naar de fameuze verkeersbeurs geboekt.

  Ontbreekt er nog aan dat dj Doran mee gaat.

  Misschien kunnen we Henk Pasman op kosten van de belastingbetaler naar het Eurovisie Songfestival sturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *