Curacao.nu | CMC bevestigt een nieuw geval van COVID-19

Persbureau Curacao

Om de privacy van de patiënt te beschermen, geeft CMC geen aanvullende informatie.

Curaçao Medical Center bevestigt dat er één patiënt is aangekomen die positief is getest op COVID-19 en wordt behandeld in onze isolatieruimte bij CMC. De patiënt is stabiel. Curaçao heeft nu negen bevestigde Corona-besmettingen op het eiland.

Het ziekenhuisteam bereidt zich al meer dan een maand voor op COVID-19 en zal het vastgestelde protocol blijven volgen om de patiënt de best mogelijke zorg te bieden en alle nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om onze andere patiënten en haar personeel te beschermen, aldus een persverklaring.

Om de privacy van de patiënt te beschermen, geeft CMC geen aanvullende informatie.

Het ziekenhuis wil iedereen eraan herinneren dat de bezoekuren in het ziekenhuis beperkt zijn tot slechts één bezoeker per patiënt tussen 11.30 en 12.30 uur.

Ook wordt gevraagd om geen patiënten te bezoeken als de bezoeker zich niet goed voelt of jonger is dan 18 jaar.

Bron: Curacao.nu

10 Reacties op “Curacao.nu | CMC bevestigt een nieuw geval van COVID-19

 1. Voor Bert,
  Ik vraag me af of je begrijp dat de virus geinporteerd was en dat dat de reden was dat t verteld was en niet omdat hij europese was?
  Als de luchthaven dicht was v.a 1 maart was die meneer hier overleden en niet in Curaçao.

 2. @Clapas als je nu de media gewoon goed volgt, en niet op iedere drol reageert dan had je kunnen lezen dat er een lokale besmetting is.
  Is lezen en vooral begrijpend lezen nu zo’n moeilijke opgave.

 3. “Om de privacy van de patiënt te beschermen, geeft CMC geen aanvullende informatie.”

  Wat een flauwe kul zeg, sinds wanneer letten we op rechten van burgers in dit land.

  AquaElectra speelt gegevens van klanten doodleuk door aan Radio Direct van Jachmien Pinedo om politiek mee te drijven. Nu doet diezelfde hypocriete Jachmien Pinedo alsof ze meevoelt met de mensen zonder water en licht.

  Veel landen letten niet meer om privacy rechten van corona patiënten want het redden van mensenlevens komt op de eerste plaats alleen de eikels hier lopen zoals altijd achter.

 4. Duidelijk dat het luchtruim voorlopig nog gesloten dient te blijven voor Europese en zeker US vluchten. Het eiland kan het niet aan kisten vol virussen deze kant op te sturen.
  Voorlopig zie ik dat ook niet gebeuren!

 5. just saying

  Volledige lockdown voor 2 weken voor iedereen is nu waarschijnlijk de meest effectieve oplossing. En tevens met de kleinste economische impact. Vrijwel iedereen is zich nu wel van de ernst doordrongen. Het ‘vrijwillige’ moet er nu vanaf. Even 2 weken ‘cold turkey’ en dan met de inwoners van ons mooie eiland langzaam de draad weer oppakken.

 6. Joep Meloen

  @ LaStiwz,

  Het beleid is tot nu toe geweest om het eiland weer virusvrij te maken en de paar besmettingen te isoleren. Op een eiland kun je dat wel toepassen, maar het vereist hard optreden en discipline. Beide ontbreken op het eiland, dus vandaar dat het nu over is gegaan op lokale besmetting en vanaf nu kun je zeggen dat het hek van de dam is. Een toerist komt niet veel met lokale mensen in aanraking, maar een lokale besmetting wel. Dus velen zullen al besmet zijn, maar weten dat nog niet. In de tussentijd kunnen ze anderen ook besmetten en door het gebrek aan discipline zal dat ook gaan gebeuren. Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben of waarzegger voor te zijn, het is gewoon simpele logica.
  Jammer dat het niet is gelukt om het eiland weer schoon te maken, want nu gaat het nog veel langer duren voordat we weer terug naar normaal kunnen.

 7. @Joep: volgens mij moet de curve geflattend worden OMDAT er maar een beperkte capaciteit is.

 8. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Opletten is niet echt je sterkste punt geloof ik. Reeds enige weken geleden heeft men al bekend gemaakt dat men in het ziekenhuis plek had voor ong 16 patiënten en dat men bezig was met het opschalen naar ong 32. Dat is dan het maximum dat op de IC kan worden behandeld.
  Dat is ook de reden dat men hier het aantal bemettingen zo laag mogelijk probeert te houden en vandaar dus ook alle maatregelen. Heeft dus niets te maken met ‘flatten the curve’ zoals een aantal denken. Het heeft alles te maken met het hebben van geen capaciteit in het ziekenhuis.

 9. Bijzonder, als het Europese Nederlanders betreft wordt dat vermeld.

  Betreft het een Curacaoenaar dan wordt dat niet vermeld.

  Want dat past natuurlijk niet in de nationale sport: the macamba blaming game.

 10. Ben benieuwd hoeveel beademingsapparatuur en IC bedden beschikbaar zijn voor corona patiënten, het schijnt dat nu al wachttijden zijn voor andere operaties. Als we het over flaten the curve hebben, dan is het een hele lage curve.

  Blijkt weer hoe één minister ons diep in de penarie heeft geholpen, Camelia-Römer heeft Paul de Geus een vaste baan gegeven, resultaat Paul de Geus is miljonair maar wij hebben geen fatsoenlijke internet infrastructuur waarbij kinderen vanaf afstand lessen kunnen volgen.

  Als dat niet genoeg was mocht ze van de kiezers als minister van gezondheidszorg weer miljoenen verspillen dat naar de zorg had gekund ipv in de zaken van consultants en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *