Curacao.nu | Curaçao per direct in lockdown

Persbureau Curacao

De eerste negen patiënten kwamen uit het buitenland, maar volgens minister-president Rhuggenaath is er nu ook sprake van een interne besmetting van mens op mens.

Curaçao is twee weken in lockdown gegaan. Mensen mogen alleen naar buiten in het geval van een medische noodzaak of om boodschappen te doen bij de supermarkt, apotheek of bouwmarkt.

Wie zich niet aan de regels houdt kan hoge boetes krijgen. Na afloop van de twee weken wordt geëvalueerd of de periode verlengd wordt.

Er zijn inmiddels elf bevestigde coronabesmettingen op het eiland. De eerste negen patiënten kwamen uit het buitenland, maar volgens minister-president Rhuggenaath is er nu ook sprake van een interne besmetting van mens op mens. Daarom wil de regering van Curaçao snel handelen om te voorkomen dat er een situatie zoals in Europa ontstaat.

Zaterdag werd op Curaçao al een avondklok ingesteld en die is per direct uitgebreid naar de volledige lockdown.

Minister Girigorie van Jusitie liet in een persconferentie weten enigszins coulant te zullen zijn voor ondernemers die maandag hun zaak moeten afsluiten en dingen moeten regelen, maar verder mag niemand de straat meer op. Curaçaoënaars mogen bijvoorbeeld ook niet meer van hun erf af om hun hond uit te laten.

Volgens journalist Yves Cooper heeft iedereen zich aan de avondklok gehouden en is het stil op straat. Maar hij vraagt zich wel af hoe lang dit zo blijft.

“Dit gaat niet zo blijven. Je houdt het niet vol, het lijkt wel alsof je elke dag om acht uur naar bed moet.”

Bron: Curacao.nu

21 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao per direct in lockdown

 1. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  In de wetenschap dat een deel van de corona patiënten op deze aardkloot intensieve medische zorg nodig heeft en deze medische zorg niet ongelimiteerd voorhanden is, welk onderdeel van de volgende zin is voor jou nu toch echt zo onmogelijk om te begrijpen:

  ‘Curacao heeft niet de capaciteit om meer dan 30 corona patiënten van intensive care te voorzien wanneer ze dat nodig hebben.

  Laat maar even weten als je het antwoord hebt.

 2. Er is nu gekozen voor besmettingskans beperking. Dus moeten we ons daar aan houden dat de ziekte zo snel mogelijk van het eiland gaat en de de locale economie weer op kunnen starten. Nu is de tijd om plannen te maken voor na de crisis. Tourisme gaat pas terug komen na “corona vrij” verklaringen, mensen die corona gehad hebben en anti stoffen hebben aangemaakt en of mensen die, een nog niet bestaand, vaccin gehad hebben. En dan nog maar in beperkte mate. Raffinage ligt ook op zijn gat. Olie opslag niet.
  Maar projecten die voor het algemeen nut zijn en in eerste instantie, voor constructie arbeidsintensief zijn zijn een goede optie om de tijdelijke werkeloosheid aan te pakken. Als de graaiers maar weg blijven.

 3. Lees eens goed wat die proffesor schrijft.
  Medicus epedimeoloog en statisticus.
  Super expert op dit gebied.
  Niet de eerste de beste guy dus en hij zet z.n reputatie op t spel. En ik vind hij heeft volkomen gelijk.
  En geef jij als slimne vent nu eens commentaar dasrop op.
  Of ben jij die meloen die van de klif af rolt uit schrik voor een rups
  en gaat lopen schelden als hij het niet aan kan. Het is geen spelletje lekker puh dit.
  Deze paniek is diep triest.
  En alles verwoestend.
  Dat virus is niks in vergelijking daarmee.
  Mensen gaan honger lijden hier door.
  Bittere armoede omdat ze niet kunnen werken. De armen zijn t slachtoffer.
  En al die “maatregelen” maken t alleen maar erger. De hele economie sodemieterd inelkaar.
  Echt Ik bid op m.n knieen dat ik t fout zal hebben.
  Maar ik ben bang van niet.
  Dat is mijn angst. Niet dat sars virus.
  Dat was er heel de tyd al.

 4. meloen was jij niet die die schreef en vind dat ze in africa wel dood mogen gaan omdat ze zoveel babies maken.
  En het ruimt lekker op onder de oudjes
  Schreef jij dat niet??
  De paniek maak dingen veel erger dan dat het is.
  Daar gaat t over.
  Maar dat intresseert je niks.
  Van jou mogen ze dood gaan door paniek.
  Zolang jij maar je data loze verhaaltjes kan schrijven.
  Als er veel mensen minder bang zijn en dat dit snel voorbij is red levens.
  Mensen met ernstige kwalen blijven nu ook thuis omdat ze bang zijn.
  Die angs moet weg.
  Maar je blijft t maar aanwakkeren.
  Dus hou jij zelf nu eens op.
  Jij maakt t alkeen maar erger.
  Maar dat zie je blijkbaar totaal niet.

 5. In the coronavirus pandemic, we’re making decisions without reliable data
  https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/

  Ach meloentje. Hier stukje lees voer voor jouw niveau.
  Stel je niet aan. Je moet nu toch ook thuis blijven of niet dan.

 6. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  Hoe jij ooit je lagere school met succes af hebt weten te maken verbaast mijn ten zeerste. De onbenulligheid en onnozelheid druipt van je commentaar af.
  Het is dat jouw kolder aanstekend kan werken bij soortgelijken is de reden dat ik iedere keer jouw onzin kom ontkrachtigen. Dit is niet de tijd om kolder te gaan verkopen aan mensen die of niet genoeg interesse hebben in wat er nu aan de gang is of die niet over de hersencapaciteit beschikken om waarheid van onzin te onderscheiden.
  Wat dat betreft zou je je diep moeten schamen met het rondbazuinen van kolder. Je bent met mensenlevens aan het spelen !
  Er hoeft maar 1 persoon te zijn die jouw onzin leest en die denkt: ‘ach, f*ck ik, ik geloof Ambulant, dus ik ga lekker feesten, het is maar een griepje’. Wanneer die persoon komt te overlijden dan mag je dat op jouw conto bijschrijven, hoop dat je dat ook begrijpt.

  1 persoon die dat ook deed is nu overleden, hij was de auteur van het nummer ‘I love Rock & Roll’, Allen Merril. Zijn dochter schreef navolgende over hem:
  “Hij bagatelliseerde de ‘verkoudheid’ die hij had”, schreef ze. “Je denkt niet dat het jou of je sterke familie zal treffen, maar dat is gebeurd. Blijf thuis. Is het niet voor jezelf, doe het dan voor anderen. Voor mijn vader.”

  Dus hou aub op met onzin verkopen, we weten nu wel dat je het absoluut niet serieus neemt, jij loopt geen gevaar, daar ben je van overtuigd. Gefeliciteerd.
  Maar neem het dan serieus voor degene die niet zo goede gezondheid hebben, de diabeten, de mensen met hartproblemen, met kanker, de ouderen, de mensen met een immuunziekte en de mensen die gewoon pech gaan hebben omdat er niet genoeg bedden beschikbaar zullen zijn. Nee, niet nu, maar over 14 dagen wellicht. Ik hoop dat het niet zo ver gaat komen, maar ik heb het vemoeden dat de lokale besmetting heel wat groter zal blijken te zijn dan dat men nu denkt. Dat is in alle landen zo geweest, ik zie geen reden voor een uitzondering voor Curacao.

  Dus nogmaals, doe ons een lol en hou je ongeinformeerd commentaar voor je. Het is zo ontzettend vermoeiend om iedere keer weer nieuwe kolder te weerleggen. Ik weet dat jij het nooit zult accepteren, maar wellicht zijn er een paar mensen die het lezen, die jou eerst geloofden, maar die nu toch anders gaan reageren. Dit eiland heeft geen personen zoals jij nodig. Net zoals we alle vervuilers van het eiland niet nodig hebben.
  Egoisme is niet iets waar we nu op zitten te wachten.

 7. @Ambulant: UV desinfecteert geen virus wat in je lichaam zit.

  Graag reactie.

 8. Ja precies een geboorte golf en een stijging in echtscheidingen.
  Er zal een heel scala aan lollige effecten komen. Ben benieuwd.
  Maar het licht komt. Ik heb de regenboog hier al op het eiland gezien.
  Vorige week al. Komt weer goed allemaal.

 9. Maar Meloen,,, het allebelangrijkste geen woord over.
  Het lijkt te zakken. Of is zeker ook onzin.
  En dat zakken ligt aan het opsluiten.
  toch..

 10. Over 9 maanden een geboortegolf 🙂

 11. Meloen je bent je zelf aan het verbeteren maar…
  Uv will kill Al meer dan een eeuw sinds 1878 is dat bekend. Killed alles maar ja is schadelijk voor de huid. kwartiertje Er zijn grofweg 3 typen.
  Maar er is een far end UV-C dat prima werkt. Dringt niet zo diep door. En mede daarom verdwijnen al die virussen zo snel als het beter weer wordt. Zitten we ook meer op elkaar in slecht geventileerrde ruimtes.
  En in China wordt wel degelijk uv-C ingezet om te ontsmetten. Hele bussen in blasten ze in blauw licht special robots die met UV licht en die hand drogers met die blauwe lichten en zo…nooit gezien Bankbiljetten ontsmetten ze er ook me etc etc.
  Hun zon licht is niet sterk genoeg klopt. Dat van ons wel. Niet goed voor de huid klopt. Kwartiertje in de zon prima voor opervlakten en airborn virussen en ja vitamine D. Voor je botten En positief op je humeur.
  Sars wordt gekilled er door maar nog weinig ondeer zoek naar gedaan. Maar het is meer voor oppervlakten en stoffen dan je zelf en nee het haalt t niet weg uit le longen. had ik het niet over. Maar regelmatig beetje buiten lopen is prima dan je opsluiten. In de schaduw op de porch. Had ik ook al een keer of x geschreven maar ja ik weet t. t moet in klein stukjes niet te veel te gelijk.
  Italie. daar had ik het niet over.
  Ik had het over nederlandse cijfers.
  Incubatie tyd zoek dat eens echt uit…..
  Dat is waar wij nuu ook last van hebben.

  En als je citeerd moet je de link er wel bij doen.

 12. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  En waarom denk je dat momenteel de thuiszitters de grootste besmettingshaard zijn ?
  Kun je het uitvogelen of zal ik maar weer een handje helpen.

  Vooruit….
  Nadat men Italie op slot heeft gedaan en iedereen verplicht thuis moest blijven hield dat natuurlijk niet in dat in 1 klap alle corona was verdwenen. Er kan ruim 14 dagen tussen besmetting en het zichtbaar worden van de eerste symptomen zitten. Dus er zit zoiezo een vertraging in de piek van de besmetting, hoop dat je dit nog kunt begrijpen tot zover.
  Maar dan, de meeste mensen in Italie zitten niet alleen thuis oftewel wanneer 1 persoon is besmet dan is de kans groot dat de anderen in dat huis ook besmet raken en daar zit dan ook weer een vertraging in voordat dit zichtbaar wordt. In het ergste geval moet je dus rekenen op ong 1 maand na de lock down, dan zijn de meeste gevallen wel zichtbaar.
  Waarom niet alle gevallen ?
  Omdat je nog altijd mensen hebt die moeten werken, die kunnen ook besmet zijn en zij kunnen dus zorgen voor een cross over naar de mensen die thuis zitten. Vandaar dat de afstandsregel en hygiene regels zo belangrijk zijn.

  En vwb de UV straling op het virus ?
  Helaas, is niets van waar. Dat hebben velen gedacht en gehoopt, maar blijkt nu gewoon niet waar te zijn. Zie deze quote:

  Pokrath Hansasuta, assistant professor of virology at Chulalongkorn University, explained what happens

  “Ultraviolet is able to kill COVID-19 if it is exposed to the concentrated UV ray in a certain amount of time and distance,” she said to AFP Fact Check. “However, that level of UV exposure is harmful to human’s skin. Most likely, it will be in the light bulb or lamp as the natural UV from the sun is not strong enough to kill it.”

  Oftewel, het virus doden met UV licht of zonlicht kun je vergeten. Maar zonlicht is natuurlijk wel goed voor je immuunsysteem. Het lichaam gaat dan vitamine D aanmaken en dat kan weer helpen bij de bestrijding van virussen.

 13. @Ambulant: UV desinfecteert geen virus wat in je lichaam zit.

  Zeker ook weer van je nichtje van 10 gehoord.

  Jij verdient een nominatie voor de Darwin Award.

 14. @AM
  Als ik goed gelezen heb vanochtend was er in Salina een Corona geval en zo het filiaal gesloten blijven. Punda heb ik niets over gelezen. Schottegatweg kun je via de buizenpost opnemen. Maar kan me voorstellen dat de AOV mensen misschien geen vervoer hebben. Trust wel! Veel ATM’s uitgeschakeld.
  Internet bankieren (nog) geen probleem mee gehad.

 15. Abraham Mossel

  Moest vandaag enkele rekeningen betalen, stond bij FLO voor een gesloten deur en bij de MCB poenda ! stond een heel bejaarde centrum voor de deur om zijn aov op te halen omdat diverse betaal automaten niet werken op curacrim, zelfs je rekening via internet online nakijken is niet mogelijk ( al twee weken ??)

 16. In nl zakt alles al behoorlijk.
  Nu is de voornaamste besmettings haard daar de thuis zitters zelf.
  Beter lopen we hier regelmatig een kwartiertje in de zon.
  UV desinfecteerd allerbeste.

 17. Oil prices fell to their lowest since 2002.
  en toch de benzineprijs verhogen hier??

 18. Joep Meloen

  Begrijp ik dat Cooper niet naar zijn Dushi’s kan ?
  Wat is er zo moeilijk aan om gewoon thuis te blijven ? Kunt altijd in de tuin gaan werken of de hele dag voor de televisie hangen, iets gaan leren via Youtube, maar na een paar uur je nu al vervelen ? Dan heb je geen normaal leven.

 19. Degenen due kabrieten hebben zijn veilig.
  Slachten die handel en opeten.

  Degenen met een conoco hebben ook geen probleem.

 20. En nu hopen dat het niet te laat is, dat er aan gehouden wordt en dat het niet te snel ongedaan gemaakt wordt. Anders is het om niet. Het beste vergelijk is met een anti biotica kuur. En we zijn wat laat begonnen wat betekent dat we langer door moeten gaan. Discipline, toezicht en controle dat zijn de key woorden.

 21. Die Cooper toch, die loser begint na 10 minuutjes lockdown al te piepen en te kermen. Zegt veel over zijn ruggegraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *