Curacao.nu | Emily de Jongh-Elhage stapt uit PAR

Persbureau Curacao

Meest populaire stemmentrekster PAR stapt uit de partij | Persbureau Curacao

Willemstad – Emily de Jongh-Elhage is niet langer lid van de PAR. De voormalige premier heeft niet gezegd waarom. Maar vrienden in haar omgeving zeggen dat ze zich niet serieus genomen voelt door de gele partij.

De Jongh-Elhage was tot 2012 politiek actief. Lange tijd was ze het gezicht van de PAR. Vier jaar lang was ze premier van de laatste regering van de Nederlandse Antillen.

Bron: Curacao.nu

19 Reacties op “Curacao.nu | Emily de Jongh-Elhage stapt uit PAR

 1. Wat een verraad!!! Miguel Pourier zou zich in zijn graaf omdraaien!!! Is die vrouw gezond van haar verstand? Gaat zij zich nu bij DP aansluiten? Samen met Dennaoui!!!! Om te lachen als het niet zo triest zou zijn!!!

 2. Lees net dat ze leider wordt van de DP

 3. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan .
  Dus wat is het probleem ?

 4. @Maurice. Mee eens

 5. Juist John Bash, Emily denkt dat ze nog belangrijk is, terwijl de meesten die dit lezen zullen denken ‘leeft ze nog, dacht dat ze al lang overleden was’.

  Van de andere kant, ere wie ere toekomt, Emiy was een van de laatste beschaafde politici.

  Daatna kwamen de Menkis, Anparos en Jacintas.

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 7. Wat een wereld nieuws. Ik ben uit een busje gestapt. Voelde mij ook niet serieus genomen door de chauffeur

 8. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 9. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 10. Vergeet niet dat er ook geen cummulatiebeding was geregeld destijds!

  Op dit “rijke” eiland kan men als ambtenaar pensioenen “stapelen” die je in minimaal 4 en max 16 jaaropbouwt.

  Dus een gezagdrager van de Nederlandse Antillen die respectievelijk gedeputeerde (6 jaar pensioen opbouw), Minister (4 jaar), Gezaghebber (6 jaar), gedeputeerde (6 jaar) en een eilandsraadslid (9 1/2 jaar) is geweest kan maar liefst 5 pensioenen opbouwen!

  Zo geniet Zus de Lannooy nu een vol eilandsraadslid pensioen en geniet ze tevens een zeer royaal directeurssalaris dankzij suiker oom Tromp. En kreeg ze 2 jaar betaald studieverlof op pensioengerechtigde leeftijd. Zal me niet verbazen dat ze in haar eerste studentenperiode van een volledig door het land gefinancierde royale staatsbeurs genoot.

  Er is in principe genoeg voor iedereen op dit eiland, maar niet genoeg voor iedereens hebberigheid.

 11. Was het niet onder kabinet de Jongh-Elhage dat men het voornemen had om 5 peperdure staatsecretarissen aan te stellen?

  Staatssecretarissen die het land jaarlijks 1,5 miljoen gulden extra zouden kosten en die niet echt veel te doen zouden hebben.

  Staatssecretarissen zijn defacto adjunct Ministers met dezelfde arbeidsvoorwaarden als ministers, maar verdienen alleen 10% minder.

 12. Curacao revisited

  “Ministers als Emily El Hage van de voormalige Nederlandse Antillen kunnen in 4 jaar tijd hun pensioen volgestort hebben en vanaf 45 jaar kunnen ze met pensioen.”
  dus als ik het goed begrijp ontvangt meneer Ys nu zowel zijn gehele pensioen als consultancy fees vanuit CBCS en ENNIA?!

 13. Hahahaha Ericlapas, Lipo Elhage had inderdaad un brasa di papel o brasa di pan dushi.
  Maar hij was wel een van de beste receptoren die wij hadden.
  En een een zeer maar zeer gevaarlijke slagman.

 14. Pensioenregelingen van Ministers zijn best royaal, zeker als je het bekijkt in het licht van wat de ministers presteren en het feit dat er voor een groot deel van het volk een magere AOVregeling is.

  Ministers als Emily El Hage van de voormalige Nederlandse Antillen kunnen in 4 jaar tijd hun pensioen volgestort hebben en vanaf 45 jaar kunnen ze met pensioen. Ze krijgen dan 70% van hun laatstgenoten salaris. Parlementariërs kunnen dat in 16 jaar en kunnen er daarna over beschikken als ze 50 zijn

 15. Pro Memorie
  De Ministers van de Nederlandse Antillen hebben voor de periode van 1 jaar een leasecontract afgesloten voor nieuwe auto’s. De auto’s worden gehuurd door een bedrijf dat toevallig de auto’s aanschaft bij een neef van de Minister-president de Jongh-Elhage

 16. Emily de Jongh – El Hage heeft zoet verdiend aan de overheidskassa
  Lucratieve lease deals voor de El Hage autobedrijven.

  Maar ook de Jong’s sporthuis van haar schoonfamilie kreeg “dushi” deals via projectjes etc. toen ze gedeputeerde van Sport was.

  En er zijn nog wat andere issues geweest.

 17. De bedrijven van de familie Elhage hebben uitstekend verdiend aan de politieke carriere van mevrouw Elhage terwijl zij er een pensioen aan heeft overgehouden waar zelfs Omayra Leeflang jaloers op is, terwijl die op haar 50e al als Tilly Pikerie kon leven.

  Nu de overheidsopdrachten voor de familie Elhage zijn opgedroogd wordt Emily een beetje boos.

 18. Het vermoeden bestaat dat deze mevrouw een nieuwe partij gaat oprichten en vraag me niet waarom maar lichtgekleurde landgenoten (Schotte, Dos Santos, Ruggenaath) doen het altijd goed als lijsttrekker.

  Het probleem met deze vrouw is dat niet bekend is of zij het land regeert of haar familie, wij horen broer Lipo Elhage namens haar praten terwijl Lipo geen politicus is.

  Voor de mensen die het niet weten, Lipo was de achtervanger van Santa Rosa Pirates, ku e brasa di papel.

 19. Curacao revisited

  de belangrijkste reden om lid te worden voor een politieke partij op Curacao is toch om ergens een baantje te krijgen? Zo kan een verpleegster opeens minister van economische zaken worden en iemand die 33mln+ aan Insel air heeft verkwanst voorzitter van de RvC van CBCS. Kennelijk waren er geen baantjes voor Emily meer beschikbaar, dus dan heeft lid zijn van een partij maar weinig zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *