Curacao.nu | Fiona Sharp omgekomen met duiken

Persbureau Curacao

Details van het incident zijn niet volledig bekend, maar op sociale media wordt gezegd dat ze aan het duiken was op 90m met een zogenaamde rebreather | Lorenzo-Mittiga

Kralendijk – Een Australische duiker is vorige week woensdag tijdens een diepzee duik omgekomen op Bonaire. De 55-jarige Dr. Fiona Sharp was een bekende in de technische duikwereld.

De politie vond haar na een melding levenloos drijvend in zee in de buurt van een hotel aan de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Details van het incident zijn niet volledig bekend, maar op sociale media wordt gezegd dat ze aan het duiken was op 90m met een zogenaamde rebreather.

Daarbij wordt uitgeademde koolzuur opgevangen en weer omgezet in zuurstof.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Fiona Sharp omgekomen met duiken

 1. Koolzuur, of beter gezegd Koolzuurgas is Koolstofdioxide of te wel CO2. A van der C heeft correct verwezen naar het her-gebruiken en uitfilteren van de uitgeademde lucht.
  Echter, het probleem is de Zuurstof. Die wordt giftig bij een partiale druk van 1.6 bar, wat dus van af 66 meter is. Nu een rebreather wat extra zuurstof bij zich heeft om aan te vullen, zijn de rebreathers niet geschikt voor diepe duiken. Meer voor lange duiken. Diep ga je met Helium.
  Sterkte voor de familie.

 2. Ik heb het al vaker gezegd, als Onze Lieve Heer wilde dat we doken had hij ons wel vinnen gegeven.

  Zoek het gevaar tochn niet op.

 3. A van der C

  Geen koolzuur, maar koolstofdioxide. En dit wordt niet omgezet naar zuurstof, het wordt er uit gefilterd. Uitgeademde lucht kan dan nogmaals ingeademd worden waarbij de gevaren van koolstofdioxide vergiftiging verminderd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *