Curacao.nu | Kamerleden willen meer weten over uitzettingen

Persbureau Curacao

De Kamerleden willen ook weten hoe het Koninkrijk toezicht houdt op de vraag of Curaçao zich wel houdt aan zijn internationale verplichtingen | Foto: Michel Spekkers

Willemstad – D66 maakt zich zorgen over de inzet van Nederlandse militairen en hun betrokkenheid bij de uitzetting van de 89 Venezolanen afgelopen weekend. De partij heeft daarover Kamervragen gesteld.

De zorgen betreffen vooral de individuele beoordelingen en de mogelijkheid om bescherming aan te vragen.

De Kamerleden willen ook weten hoe het Koninkrijk toezicht houdt op de vraag of Curaçao zich wel houdt aan zijn internationale verplichtingen

Bron: Curacao.nu

8 Reacties op “Curacao.nu | Kamerleden willen meer weten over uitzettingen

 1. Angela Merkel zei over de migranten die naar Duitsland wilden komen: “Wir schaffen das”. En nu zit Duitsland met de gebakken peren. Oorlog tussen skin heads en migranten.

 2. Vergelijk dit probleem met een groot zinkend schip tussen de torenhoge golven. Op het moment dat het schip kapseist en aanstalten maakt om de diepte in te gaan, durft andere schepen (en boten) die gewaarschuwd zijn om hulp te bieden, niet dichterbij te komen zodat zij ook niet meegezogen worden de diepte is daar de kracht waarmee het schip zinkt ook voor een enorme zuigkracht zorgt. Alles gaat de diepte in. Dit zinkend schip is Nederland die deze lot tegemoet gaat door de zaad van toegeeflijkheid te zaaien, en nu oogst Nederland de wrange vruchten ervan. En als de rest van het koninkrijk (Antillen dus) niet oplet, gaan ze ook allemaal de diepte in samen met Nederland. Dus Curacao………….OJO. Habri bosnan wowonan. Let op het feit dat steeds meer Nederlanders zich vestigen op Curacao. Dát is al een teken dat het helemáál niet goed gaat op en met Nederland. Tene duru swa. Ora cangreeuw bisabo cu bao di lodo ta hole stinki, keré. E sa miho cu bo.

 3. Dennie Bengelhart

  Eiland kan deze mirgratiegolf niet aan.
  Zijn ook niet de meest plezierige migranten.

 4. Het eerste wat moet worden overwogen is of dit een binnenlands aangelegenheid is of een koningsrijk aangelegenheid is. De tweede kamer kan en mag zich niet bemoeien met interne aangelegenheden van elk land binnen het koningsrijk behalve voor Nederland.
  Ten tweede moeten alle mensen die Curacao betreden zich houden aan de wetgeving van het land Curacao. Dit geldt voor Nederlanders en buitenlanders. Als een Nederlander in het buitenland zonder visum of de nodige documentatie betreed, wordt deze op de eerst volgende vlucht terug naar land van herkomst gestuurd. Dit geldt ook voor het land Curacao.
  Nu is de vraag betreft een politieke vluchteling een andere zaak. Daar zijn voorschriften en regels voor. We kunnen ook vaststellen dat dit onder het desbetreffende land valt. Curacao kan zich niet mengen in de discussie betreft de vluchtelinge stroom uit het midden oosten. Alleen als dit een invloed heeft op curacao.
  Het kan zeker niet zo zijn dat de burgers zich moeten houden aan de wet en regelgeving, en dat stromen van buitenlanders buiten deze wetten vallen. Hoe vaak is het niet gebeurd dat een lokaal iemand dit getrouwd is met een buitenlander zijn vrouw op een vliegtuig zag vertrekken omdat hi de regels niet had gevolgd.
  Als de tweede kamer leden niks te doen hebben om zich te bemoeien met interne zaken van Curacao, ga met een langer winter recces, 9 maanden lijkt goed

 5. Kees Bouman

  Curaçao laat je oren niet hangen naar dat door overgeëmancipeerde, feministische wijven, geruggesteund door een zootje neo-geitenwollensokkenfiguren, de homoscene en Brussel geregeerde landje aan de Noordzee. Men plukt daar nu al decennialang de wrange vruchten van de slappe aanpak betreffende het vreemdelingenbeleid. En dat Curaçao het vreemdelingenverdrag van de VN niet ondertekent hebben ze groot gelijk in. Nederland probeerde enige tijd geleden criminele asielzoekers uit te zetten. Dat mocht niet, want dat was in strijd met dit VN-verdrag. Dus Curaçao: Blijf baas in eigen huis !

 6. De Kamerleden willen ook weten hoe het Koninkrijk toezicht houdt op de vraag of Curaçao zich wel houdt aan zijn internationale verplichtingen. Wat een stomme vraag is en opmerking is dit. Curacao zal zich nooit ofte nimmer aan zijn internationale verplichtingen kunnen houden indien het een averechtse uitwerking heeft op het eiland en de bewoners. Curacao zal en mag zich in dit geval niet benadelen ten gunste van vluchtelingen. No corta bo nanishi y danja bo cara. Een oude gezegde van onze voorouders. Zijn deze Kamerleden wel goed bij hun verstand?? Daarom gaat Nederland bergafwaarts alle ellende tegemoet door toedoen van deze kamerleden en kabinet. Als Curacao met dezelfde ellende van Nederland wordt geconfronteerd, is het beslist niet verkeerd dat het eiland redelijke initiatieven moet nemen om het probleem op te lossen, en hét initiatief is: geen vluchtelingen toelaten. Als deze vluchtelingen bijvoorbeeld werkloos zijn, zullen zij zeker geen moeite doen om werk te vinden. Er is zelfs geen werk genoeg voor de bevolking. Natuurlijk kunnen deze tegenslagen niet verholpen worden; er zit dan eenvoudig niets anders op dan dat het eiland dat alles moet verduren. NO WAY. Er is zelfs niet genoeg voor het Curacaose volk, laat staan voor anderen. Curacao, wees moedig en sterk, en luister NIET naar deze kamerleden. Het gaat momenteel ietsje beter met jullie, maar de kunst is om het ook zo te houden. Laten jullie niet gek maken. Toon solidariteit, maar samen. Wij kénnen Zuid-Amerikanen, dus wees wakker en waakzaam……………………………..en hapt niet toe. Ieder voor zich, en God voor ons allen.

 7. Economische vluchtelingen bestaan niet. Als men zijn of haar land vanwege de economie wil ontvluchten, dan dient men gewoon via de reguliere weg een verblijfs vergunning aan te vragen. Geen vergunning, dan uitzetten die handel.

 8. Als D66 (e/o andere Kamerleden) zich zorgen maken moeten ze eerst maar eens een pot geld (gecontroleerd) ter beschikking stellen voor een menswaardige opvang van deze vluchtelingen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *