Curacao.nu | Minder belasting opgehaald dan verwacht

Persbureau Curacao

Da’s een kleine tegenvaller omdat de overheid nog altijd krap bij kas zit.

In 2019 is minder belasting opgehaald dan vooraf verwacht. Iets minder dan anderhalf miljard gulden, terwijl op iets meer dan anderhalf miljard was gerekend.

Schrijft het Antilliaans Dagblad. Da’s een kleine tegenvaller omdat de overheid nog altijd krap bij kas zit.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Minder belasting opgehaald dan verwacht

 1. De Belastingdienst heeft minder belasting ontvangen. Maar zegt niks van het feit dat de Ontvanger ook geen teruggave betaald heeft aan die werknemers die daarop recht hebben voor 2017 en 2018. Wanneer is de Ontvanger eindelijk bereid om dit alsnog uit te betalen aan de rechthebbende ??? Dat konden ze al doen voor de brand. Dus, betalen zo snel als mogelijk!!! Geen exkuus meer om het niet te doen!

 2. @Henk zegt: “…een half jaar Tilly Pikeriaans thuis laat zitten Netflixen…”

  Hilarisch. En zo orgineel en spitsvondig.

 3. Voer hondenbelasting in 🙂 KASSA!

 4. Tja, als je na een brand alle invorderaars een half jaar Tilly Pikeriaans thuis laat zitten Netflixen was dit wel te verwachten natuurlijk,

  Bovendien weet ik van insiders binnen de belastingdienst dat bepaalde beroepsgroepen met hele diepe zakken untouchable zijn, daar mag absoluut niet ingevorderd worden.

 5. Logisch minder inkomsten uitknijpen burgers gaat nauwelijks meer. Plus vertrekken er sinds 2019, 350 mensen het eiland. Vgs Konket ‘normaal’! Evenwel 1e helft 2018 waren er minder mensen vertrokken!

 6. Goh, wat een verassing!
  Als je geld bij de burger vandaan haalt (lees: belastingverhoging), gaat de burger beknibbelen op de uitgaven.
  Oplossing: belasting verlaging en de nadruk leggen op indirekte belastingen ipv direkte belatingen. Voordeel is: iedereen betaalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *