Curacao.nu | OM eist taakstraf en rijverbod dodelijk ongeluk

Persbureau Curacao

OM eist taakstraf en rijverbod dodelijk ongeluk | Extra

Willemstad – De chauffeur die in april 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte moet 200 uur taakstraf uitvoeren en mag twee jaar lang niet rijden. Dat is althans de eis van het Openbaar Ministerie.

Bij een verkeerde inhaalmanoeuvre komt medepassagier Raïsha Offerman te overlijden, zij droeg geen gordel. De drie andere inzittenden, inclusief de verdachte bestuurder raken gewond.

De uitspraak in deze zaak is op 5 februar

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | OM eist taakstraf en rijverbod dodelijk ongeluk

 1. Ook de straffen in NL zijn natuurlijk voor deze fatale ongelukken veel te laag:

  TILBURG – Een 21-jarige man uit Baarle-Nassau die op 24 januari 2017 betrokken was bij een ongeluk met dodelijke afloop in Tilburg krijgt een taakstraf van 200 uur. Tevens legt de rechtbank hem een ontzegging van de rijbevoegdheid op van één jaar waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram:
  Ja… En in Nederland sneeuwt het.. Heb even door het raam gekeken, en er ligt hier inderdaad zeker 30 cm sneeuw. Je hoeft daardoor (nog) niet weg hier Bram… Tenzij de export van je foute luiers niet meer loont natuurlijk. Dan kan je morgen al in Nederland zitten als je je kwaad maakt….
  (Zucht…) Wat een heeerlijke droom……..

 3. Abraham Mossel

  In NL krijg je 2 jaar gevang in plaatst van 200 dagen werkstraf en 2 jaar ontzegging van het rijbewijs, een straf van de zotten is dit.

 4. Joep Meloen

  Die 200 uur werkstraf lappen ze aan hun laars en ook dat rijverbod zal worden genegeerd. Er is immers geen hond die dat controleert.
  Ergo, de dader krijgt dus geen straf.
  Er zijn landen waar je, voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, standaard 2 jaar de cel in gaat. Daarnaast een jaar of 5 rijontzegging en wie dan weer achter het stuur wordt gepakt gaat terug naar de gevangenis en is het rijbewijs voor de rest van zijn leven kwijt.
  Dat heeft toch iets meer afschrikkings effect dan een fopstraf zoals dit en die straf is juist bedoeld om herhaling te voorkoming. M.a.w. deze straf bereikt het doel dus niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *