Curacao.nu | OM sluit deal met Chinese crimineel

Persbureau Curacao

Ondergronds bankieren: Wah Sang supermarket | Extra

Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met de Chinese man Way Sang C. Hij moet 250.000 gulden boete betalen en afstand van een aantal panden en van in beslag genomen auto’s en geld.

Het onderzoek Avior startte drie jaar geleden en ging over ondergronds bankieren, zoals het illegaal financieren van bijvoorbeeld de supermarkt Luna Park aan de Caracasbaaiweg, Boulevard Market Place in Marie Pampoen en Rodriquez Agencies in Zeelandia.

De resultaten van het strafrechtelijk onderzoek bevestigen het vermoeden dat er in de periode van 1 augustus 2011 tot en met 15 augustus 2017 sprake is geweest van opzettelijk witwassen en het zonder vergunning van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten uitoefenen van het bedrijf van (internationale) kredietinstelling en geldtransactiekantoor.

Met de deal ziet het OM af van verdere strafvervolging.;

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | OM sluit deal met Chinese crimineel

 1. Laat ze betalen, % van het vermogen dat ze bezitten.
  (In de gevangenis kost het 400 per dag).
  Wordt iedereen proportioneel “beboet”
  MCB faciliteerde witwassen ook, is defacto witwassen.
  Hoeveel heeft de MCB betaalt?

 2. Wat wil en verwacht je nog meer van en op Curacao????? Economische criminaliteit is sinds 2010 flink toegenomen. Wat is economische criminaliteit? Welnu, dat is: „handel in mensen, smokkel in drugs en andere goederen, vervalsing, milieucriminaliteit, cybercriminaliteit, belastingfraude, “het witwassen van geld”, corruptie, machtshandel, en vooral……het feit dat rechters/OM een DEAL sluiten met criminelen zoals hierboven staat vermeld. Dit soort criminaliteit is steeds meer aan politiek gekoppeld is en wordt gewaarschuwd dat de crimineel met zijn bende de strijd stellig zal winnen. De wetshandhaving, het levensbloed van de beschaafde samenleving, zal er het eerst onder lijden. Drugsproducenten en handelaars hebben zich op grote schaal in het Caraïbisch gebied georganiseerd en een aanzienlijk deel van hun drugswinsten deponeren in financiële centra die geheimhouding en aantrekkelijke investeringsopbrengsten bieden. Drugshandelaars maken dus met medeweten én ondersteuning van de regering onwettige winsten nu witwassen door geld elektronisch de wereld over te laten gaan zonder veel nationale controles……… Nogmaals, de Curacaose regering plus politici weten hier alles van. Artsen, rechters, advocaten, leden van het Openbare Ministerie, politici…….kortom, de hele bende doet mee. Ach, witwassen van geld en het smokkelen van wapens en drugs op ons eiland worden “bewust” toegelaten, en bepaalde (hoge) ambtenaren worden door criminele organisaties omgekocht om hun smoel te houden. Dus als je als lid van het Openbare Ministerie die de orde moet handhaven een deal sluit met een crimineel, dan ben je nóg, ja, nóg erger dan de crimineel zelf. Maar, het zijn echter niet alleen degenen in de hoogste kringen van de samenleving die bedrog plegen. No señor, zestien procent van het bruto nationaal product uit inkomsten bestaat van bedrijven die NIET geregistreerd zijn en GÉÉN belasting betalen. RARARA hoe kan dat mi pueblo stimá???????????????? Ora cangreeuw bisabo cu bao di lodo ta hole stinki……bo tin cu keré…..e sa mihó cu bo.

 3. Flory peetoom

  Ja, leuk dat die Chineae meneer bankje speelde en geld witwaste. En dat zulks bestraft is. Maar welke rechter bekeurt de officiele banken voor het kaalplukken van iedereen die hier met een paar klikjes geld opneemt dat het winkelbestand van curacao ten goede komt? EN DAARVOOR 4 OF MEER DOLLAR MOET BETALEN?

 4. Het opzettelijk witwassen zonder toestemming van de centrale bank dat is erg. Ik zou niet weten hoe je per ongeluk witwast. Maar de Chinese ondernemers hadden blijkbaar meer vertrouwen in hun bank systeem dan in de lokale bank

 5. Crime Pays!

 6. Als je geld hebt kun je op Curaçao je gevangenisstraf afkopen.

  Zie ook Robby dos Santos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *