Curacao.nu | Politie houdt weer preventieve controles op straat

Persbureau Curacao

Zeker tien mensen zijn aangehouden, onder andere voor bezit van drugs. Maar de meeste omdat ze geen verblijfspapieren konden laten zien | Extra

De politie heeft gisteravond controles uitgevoerd op straat. Samen met de Douane en VKC werden willekeurig mensen staande gehouden bij snèks, barretjes en onder de boom.

Dat gebeurde onder andere in Punda, Skalo, Koraal Specht, de Penstraat en de Oranjestraat in de wijk Nieuw-Nederland.

Ook werden verdachte auto’s gestopt en gecontroleerd.

Zeker tien mensen zijn aangehouden, onder andere voor bezit van drugs. Maar de meeste omdat ze geen verblijfspapieren konden laten zien.

Bron: Curacao.nu

9 Reacties op “Curacao.nu | Politie houdt weer preventieve controles op straat

 1. Curacao revisited

  als ik deze foto zie wil ik ook wel bij de politie werken: op straat leuke dames aanhouden en dan mee nemen naar kantoor voor “verhoor”

 2. De vraag is waar wordt op gecontroleerd? Op drugs, wapens en identificatie? Laatst kreeg ik een filmpje toegestuurd op social media en twee YDK’s waren in verschillende standen bezig met naar het schijnt twee Venezolaanse dames.

  Alles gebeurde puur natuur en de dames waren zo te zien aan het genieten want het schijnt dat ze beiden NAF 20,– hebben gekregen.

  Ik dacht bij mezelf deze dames lachen de dood tegemoet want zelfs voor legalen hier, zijn er geen HIV remmers te krijgen, laat staan voor illegalen.

  Mijn punt is dat de GGD ook met de politie op stap moet en vrouwen die hier illegaal zijn moeten op HIV getest worden en hoewel ze geen gegevens vastleggen, moeten wel kunnen aangeven met ongeveer hoeveel mannen ze onbeschermd seks hebben gehad.

  Anders hebben we binnen de korstte tijd een epidemie aan onze broek hangen.

 3. EN nu de autodieven nog en de atrako bendes .

 4. Heel goed.
  Als je gaat vliegen wordt je als onschuldig reiziger op de airport ook volledig door de mangel gehaald en niemand mekkert daar over.

 5. Van mij mag het hier elke dag /avond. Goed bezig.
  @showroe: https://www.politie.nl/themas/preventief-fouilleren.html maar dan zonder vuurkracht

 6. Joep Meloen

  Met de feestdagen voor de deur is het helaas noodzakelijk om dit soort acties te doen en ik lever graag een stuk van mijn tijd en prive in om hier aan mee te werken. Ik heb niets te verbergen, mogen mij zo fouilleren en de auto doorzoeken. Wanneer ze daar een aantal criminelen mee van de straat halen of hen belet een overval te plegen dan is het doel bereikt.

 7. Ik vind het uitstekend, als je nl niks te verbergen hebt hoef je je niet druk te maken! En wat is een beetje tijd inleveren op een hele dag. Laat de mensen hun werk doen. Van mij mag het. Ze mogen van mij bepaalde wijken ingaan en huiszoekingen uitvoeren. Levert ongetwijfeld veel wapens op.

 8. Showroe di Emmastad

  Wat een heerlijk land. Onverdacht, onschuldige burgers worden naar willekeur staande gehouden gefouilleerd en hun eigendom onderzocht terwijl zij onder gericht vuurgevaar staan van paramiltaire krachten. Als ik dit maar voorstel in mijn districtgebied, ben ik de volgende dag als officier archieven aan het sorteren, in afwachting van ontslag.
  pesei, tantji, bo subrino ta teme pa democracia na Korsou y ta keda kaminda e ta.

 9. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *