Curacao.nu | Vakbonden leggen raffinaderij plat

Persbureau Curacao

Bij enkele pompstations is een run ontstaan op benzine

De vakbonden bij de Isla hebben vanochtend om 10 uur de raffinaderij stilgelegd. Ze zijn bang dat door de problemen bij de Girobank geen salaris krijgen.

Overleg met de raffinaderij leverde geen duidelijkheid.

De Girobank kwam dinsdag in de problemen toen PdVSA een groot deel van haar tegoeden wilde opeisen en de Centrale Bank ingreep om te voorkomen dat de bank zou omvallen.

Bij enkele pompstations is een run ontstaan op benzine. De vakbonden dreigen de toevoer van benzine en diesel te saboteren.

Of dat lukt is nog maar de vraag. Na eerdere acties in het verleden heeft de overheid een strategische voorraad aangelegd om benzinelevering aan pompstations gewoon door te kunnen laten gaan.

Bron: Curacao.nu

8 Reacties op “Curacao.nu | Vakbonden leggen raffinaderij plat

 1. Drechi pa bosnan Tur

  Bert:
  Waar bazel je nu weer over man… Mevr Lasten Directeur van het APNA?? Waar haal jij ineens die wijsheid vandaan?
  Van CR en OJO en Brian???? Heb je je lesje nou NOG niet geleerd? Die mensen zijn niet goed wijs! Ze hebben hun mond voor hun straf! 🙂

 2. ……”And what about Leila Lasten, die miljoenen aan APNA pensioenpremies parkeerde bij de GIRO.”…..

  En die bij de inmiddels verpatste UTS als RA gedwee meeveerde en niet de morele moed had om haar rug recht te houden als het ging om het adresseren en op te treden tegen wantoestanden tijdens het regime van dicta-teur de Geus.

  Allemaal politiek zwaar besmette personen, die er zitten vanwege “vriendjes”, en niet zozeer omdat ze de gravitas hebben die vereist is om zo’n rol te vervullen en niets zullen veranderen aan de “toxic” cultuur van corruptie en vriendjespolitiek.

 3. Niet eens met Joep, als je een tegoed hebt bij een bank heb je alle recht om dat tegoed op te vragen.

  Geef de schuld niet aan de Isla, maar aan de criminelen Eric Garcia, Neysa Amnesia en Stephen Capella.

  And what about Leila Lasten, die als directeur van APNA tientallen zo niet honderden miljoenen pensioenpremie bij Girobank liet staan terwijl ze wist dat die bank in gevaar was. Puur mismanagement, maar ze werd desondanks gepromoveerd tot directeur bij CBCS.

 4. Voor Klesch is inmiddels 1 ding wel heel erg duidelijk: ver, maar dan ook heel ver wegblijven van deze raffinaderij, waar charlatans de macht hebben.

  Het is prima dat er vakbonden zijn, maar ze moeten wel hun plek in het economisch leven kennen. Wat ze nu hebben gedaan is een bank om zeep helpen en een potentiele overname kandidaat van de raffinaderij wegjagen. Mocht Klesch nog interesse hebben dan weten we wel zeker dat ze geen enkele intentie hebben om de raffinaderij draaiende te houden. Dan is het gewoon leegtrekken en weer doorgaan.
  Ik zou de vakbondsleiders gewoon persoonlijk aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

 5. De oerdomme vakbonden laten weer eens zien hoe `betrouwbaar` hier alles is.
  een prima boodschap naar potentiële investeerders toe, niet dus.

 6. @Drechi. De waarheid is hard. Ben blij dat ik een realistische kijk heb op het hele gebeuren.

 7. Drechi pa bosnan Tur

  @JB: (Staat vermoedelijk voor Juliana en Bernhard) 🙂
  Zou je wel willen he? Je naam eer aandoen: “Bash his brains in…..”
  Ja misssssss…. 🙂 🙂

 8. Dus Cova en Meijer en hun vrienden van Venezuela hebben er deze week voor gezorgd dat de giro geen cashflow meer had. En nu willen ze het land lamleggen omdat ze zogenaamd bang zijn dat het salaris van de werknemers niet betaald worden. Oppakken die cova en meijer voor opruïng. En de radio mas luisteraars volgen hun rattenvanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *