Curacao.nu | Wimco na 91 jaar dicht

Persbureau Curacao

Wimco had te leiden van ernstig teruglopende omzetten, terwijl de kosten van de bedrijfsvoering toenamen | Persbureau Curacao

Willemstad – Wimco sluit na 91 jaar zijn deuren. De electronica winkel heeft donderdag faillissement aangevraagd.

Wimco had te leiden van ernstig teruglopende omzetten, terwijl de kosten van de bedrijfsvoering toenamen.

Het verzoek ligt bij de rechtbank, maar de rechter heeft nog geen uitspraak gedaan. Tot dat moment blijft het bedrijf open voor haar klanten.

Bron: Curacao.nu

12 Reacties op “Curacao.nu | Wimco na 91 jaar dicht

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Joep: Wanneer heb ik de naam La Curacao gebezigd? PLEASE laat me weten waar….. Ik heb geen moment La Curacao afgekraakt ten voordele van Wimco. Je bazelt weer!!

 2. @Joep Meloen, zegt weinig medelijden met het personeel te hebben, dat komt vrij hard en kil over. Het probleem hier is, dat personeel training bij managers niet op de lijst van prioriteiten staat.

  Heb zelf meegemaakt dat horeca personeel soep met een vork of theelepel serveren, de enige conclusie die ik dan kan trekken is dat ze zelf thuis niet genoeg bestek hebben.

 3. Vroeger kocht ik regelmatig bij Wimco, tegenwoordig koop het aanbod van Wimco meestal op internet:
  – meer keus
  – goedkoper, ondanks de verzendkosten en invoerrechten

  Toch jammer van deze zaak met zo’n mooie historie.

 4. Gelukkig dat er ook nog mensen zijn met compsssion voor de [email protected]
  Zoals ik al in een andere post heb aangehaald pas ik ervoor iedereen over één kam te scheren😁
  Verder is mijn portemonnee heilig voor mij, waarom voor een Samsung fridge 4-500 meer betalen als ik dezelfde bij LC goedkoper kan krijgen, met goede service en snelle bezorging. Vandaar dat ik Wimco de laatste jaren links heb laten liggen, ondanks de vriendelijke dame die mij altijd goed heeft geholpen en nu met 58 op straat staat!
  Just saying.

 5. @ Drechi,

  Ik heb geen idee waarom jij van mening bent dat alles bij La Curacao afgekeurd spul is. Heb je daar bewijs voor of klinkt het wel aardig om dit hier neer te schrijven ?
  Ik heb veel apparatuur bij La Curacao gekocht, sommige reeds 10 jaar geleden en het werkt nog steeds prima.

  Feit is, zoals anderen al hebben gesteld, dat Wimco nooit mee is gegaan met de tijd. Ze waren een witgoed bedrijf in een tijd waar alleen witgoed geen overlevingskansen heeft. Men had het hele bedrijfsconcept moeten veranderen, het onderhoud uitbesteden, onderdelen aan een ander overlaten en de inkoop verbeteren. Hoe kan het dat ik bij Wimco voor een apparaat bijna 3 x de prijs betaal van een andere zaak ( La Curacao, Goisco, Polytronica en zelfs Omni) ?
  Oftewel, het faillissement van Wimco was gewoon een kwestie van tijd, meer niet en dat mag het management zich volledig aanrekenen. Ze zaten met een business model van de jaren 50 en probeerden dat in de 21e eeuw nog steeds te gebruiken. Dan snap je er niet veel van als je het mij vraagt.
  En het personeel ?
  Weinig medelijden mee.
  Het gros was te lui om nog naar je toe te komen en wanneer ze kwamen dan stonden ze je ongeinteresseerd aan te kijken. Zo ongeveer in de trant van: ‘hoe durf je mijn middagrust te verstoren’.
  Dus laat hen lekker thuis gaan zitten, daar wilden ze toch al zijn, dus veel plezier ermee en laat over een jaar nog maar eens horen hoe dat bevalt.

 6. Was ooit een begrip .
  Maar ja , je moet mee met de tijd .

 7. Drechi pa bosnan Tur

  @Brian,
  Als jij in je gierigheid constant afgekeurd spul voor een zacht prijsje wilt hebben, kan je niet verwachten dat onze Bob hier moet wachten, omdat het spul van jou niet werkt…… Nee Brian: betaal net als de rest volle prijs op spiksplinternieuw apparatuur, en geniet dan ook van de goede service van Wimco…..

 8. Jammer.

 9. @ Brian
  Mijn ervaring met de service van Wimco was goed.
  Ik had op zondag een defecte koelkast en op maandag werd er al een nieuwe koelkast afgeleverd.

 10. Helaas was de service bij Wimco slecht. Net zoals bij de concurrent.

  Vooral toen Henriquez overleed ging het bergafwaarts.

 11. Treurig allemaal voor de trouwe werknemers. Ken een vriendelijke dame die er al 26 jr werkt. Donderdag werden de mensen om 3 u bij elkaar geroepen en was het einde verhaal. Het bedrijf kon echt niet op tegen la Curaçao die goede merkspullen verkoopt en waar je altijd korting krijgt.
  Weer een groep mensen zonder werk. Heb echt met hun van doen.

 12. Het probleem is dat Wimco niet met de tijd is meegegaan, ze bleven te lang op de oude oma rekenen die een wasmachine nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *