Curacao.nu | Zevende besmette persoon is medewerker laboratorium

Persbureau Curacao

ADC laboratorium | Persbureau Curacao

Willemstad – Curacao telt een zevende coronabesmetting. Dat heeft epidemioloog Izzy Gerstenbluth vandaag bekend gemaakt op de dagelijkse corona briefing.

Het gaat om een medewerker van het ADC laboratorium. Hoe deze persoon precies besmet is geraakt wordt nu onderzocht. Het voltallige ADC personeel is in quarantaine geplaatst.

Daarnaast zijn er twee ‘inconclusive’ gevallen die nog verder moeten onderzocht. Dit betreft Curacaoenaars die onlangs uit het buitenland zijn teruggekeerd. Volgens Gerstenbluth zitten die mogelijk al in de eindfase van corona, wat verklaart waarom hun besmetting moeilijk vast te stellen is.

Het totaal aantal besmettingen is nu dus zeven. Daarvan zijn twee personen genezen en een persoon is overleden. Vier personen zitten nu in isolatie.

Bron: Curacao.nu

9 Reacties op “Curacao.nu | Zevende besmette persoon is medewerker laboratorium

 1. Kwam ook terug uit nederland.
  Daar op gelopen.
  Dus ja eindfase. Bijna niet eens meer vast testellen met de huidige diagnose.
  en testen.
  Antilichamen test. Kan die zelf doen.
  Alles is uit het buiten land.
  De voordeur moet je controleren als je bang bent.

 2. Als deze 7de patient een medewerker is van het laboratorium, ook als hij of zij niet in directe contact is met de klanten,kan ze een ontsteking oplopen in haar werk in het laboratorium met het materiaal, dus de monsters die zij onderzoekt. En in dit geval, is ze geen bron van besmetting van publiek, van veel mensen, alleen voor de mensen die met deze persoon direct werken of de eigen familie.

 3. Be. Droefd

  De meest domme , onnadenkende, idiote beslissing van dit kabinet was dat inwoners van Curacao met een sedula, terug mochten komen. Sindsdien is het fout gegaan. Bedankt stupide beleid makers.

 4. In Nederland had Mark Rutte het ook over slimme manier van aanpak zoals groepsimmuniteit…..Nu moeten patiënten naar Duitsland om behandeld te worden…..want er is geen plek meer en het aantal besmettingen en doden nemen alsmaar toe…..Over slim gesproken

 5. Er staat:
  Daarnaast zijn er twee ‘inconclusive’ gevallen die nog verder moeten onderzocht. Dit betreft Curacaoenaars die onlangs uit het buitenland zijn teruggekeerd.

  Maar gaat noet edereen die terugkeert verplicht in quarantaine ?

 6. Het lijkt alsof Yves Cooper toch een punt heeft, het is apart dat Dr. Gerstenbluth altijd met een minister er naast de pers te woord staat. Het lijkt alsof Camelia-Römer plotseling de rol van Gerstenbluth wilt bagataliseren.

  Gisteren had ze plotseling over dat Gerstenbluth niet de enige adviseur is waar zij haar beslissingen op baseert. Laten we hopen dat het jaloezie is en niet dat meningsverschillen zijn. Wij hebben al gezien hoe het met Huurman is gegaan, nu hebben wij een gezondheidsinspecteur die alleen zijn bankrekening inspecteert.

 7. Joep Meloen

  Blijft apart.
  De regering neemt beslissingen om het aantal corona gevallen op het eiland te beperken en slaagt daar ook redelijk in.
  Maar………….dan zijn er weer complotdenkers die van mening zijn dat het allemaal overdreven is, dat al die maatregelen niet nodig waren……………omdat we hier niet al teveel besmettingen hebben.

  Zou het niet eens kunnen dat we weinig besmettingen hebben VANWEGE de maatregelen ?

 8. Volgens Gerstenbluth zitten die mogelijk al in de eindfase van corona, dit voorspeld niet veel goeds. Het betekent dat deze medewerker al die tijd onbewust anderen heeft kunnen infecteren. Het wordt komende tijd nog spannender vragen.

  Helaas krijgen journalisten tijdens de persconferentie maar 2 vragen en ook als die vragen niet beantwoord worden, mogen ze niet doorvragen. Wij zagen Gerstenbluth laatst een uur bij Moru Bondia maar ja daar kreeg hij niet de juiste vragen dus daar schieten wij niets mee op.

  Toevallig was vandaag ook Lesley Fer bij onze top journaliste Nicole Maduro op bezoek, Fer had duidelijk zijn rolex in beeld en had anders dan bij de persconferenties niets te vrezen want TeleCuracao is niets anders dan een propaganda machine voor de regering en nos banko amigo.

 9. Intussen zien we op facebook een daling in alle steunbetuigingen aan Dr. Gerstenbluth, als ik Yves Cooper mag geloven zit deze epidemioloog in een complot met de regering om het publiek om de tuin te leiden.

  Aan de andere kant moet ik wel toegeven dat het lijkt, het lijkt alsof die Yves Cooper aan het doordraaien is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *