Curaçao tot favoriete Caribische bestemming gekozen door lezers About.com

WILLEMSTAD — De lezers van About.com hebben Curaçao gekozen als favoriete bestemming binnen het Caribisch gebied. Het eiland wist deze erkenning in de wacht te slepen na een vier weken durende stemming, die op 21 maart jongstleden werd afgerond. “Curaçao heeft deze eretitel behaald door sterke concurrenten als Puerto Rico, Trinidad & Tobago, Turks & Caicos en de Cayman eilanden te verslaan”, aldus Curaçao Tourist Board (CTB), dat verheugd reageerde op het bericht.

“Het eiland was de grootste stemmentrekker, met een totaal van 5.288 stemmen die door fans werden uitgebracht. De lezers hebben hun voorkeur voor Curaçao uitgesproken door de aanwezige Nederlandse sfeer/invloed, de interessante historie, stranden met charme, dramatische kliffen/heuvels en nog veel meer”, aldus About.com over de Curaçaose overwinning. “Curaçao heeft zijn overwinning te danken aan zijn vele fans en de vlaag aan liefdebetuigingen voor het eiland”, aldus de CTB-manager voor Noord-Amerika, Andre Rojer. Het waarderingssysteem van About.com werd in 2008 ingevoerd, waarbij de focus ligt op het in beeld brengen van betere producten en diensten in tal van verschillende categorieën. In januari kreeg About.com de verschillende nominaties binnen in een verscheidenheid aan categorieën, inclusief de categorie ‘Favoriete Caribische bestemming’.

Naast deze erkenning wordt Curaçao als toplocatie vermeld op tal van verschillende internationale lijsten, die zich wereldwijd toespitsen op reizen en toerisme, waaronder ‘Top Destinations 2012’ op de lijst van Frommer’s, de ‘Top 21 Places We’re Going in 2011’ van Fodor’s, de ‘Hottest Destinations for 2011’ van AOL Travel en ‘Destinations to Watch in 2011’ van SmarterTravel. “Onze stranden hebben ook internationale erkenning gekregen, toen Cas Abao Beach werd geselecteerd als ‘Top 10 Beach Destination for 2011’ door SmarterTravel”, aldus het toeristenbureau.

Het CTB laat weten ‘zeer blij te zijn met hetgeen is bereikt en in het bijzonder met de eerste plaats behaald op About.com’. “Deze erkenning is te danken aan de promotie- en marketing-strategieën die door het CTB internationaal gecommuniceerd worden om zodoende constant de aandacht op ons eiland te blijven vestigen. De impact van deze erkenning is enorm en vrijwel onbetaalbaar als men een vergelijking trekt met de prijs van een reguliere reclamecampagne. Wij willen dan ook onze vreugde delen met de gehele gemeenschap en nogmaals iedereen die fan van ons eiland is en de lokale pers bedanken, die hebben geholpen om de aandacht te vestigen op het belang van stemmen op Curaçao”, aldus het toeristenbureau.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *