Curaçaoënaars voelen zich niet veilig

29-03-2012 8:57 | NIEUWS | Froukje Sijtsma

CURAÇAO – Bewoners van Curaçao vinden hun eiland onveilig en schatten de kansen hoog in dat ze slachtoffer worden van criminaliteit . Dat komt naar voren uit het onderzoek van Gilbert Cijntje ‘Opinion Korsòu’ waarvoor 268 mensen werden ondervraagd.

Gilbert Cijntje was gister als onderzoeker van de Intercontinental University of Curaçao (ICUC) te gast bij radio Hoyer om daar over zijn onderzoek te vertellen.

Onveilig
Curaçaoënaars voelen zich op straat, maar ook thuis niet veilig. Cijntje: “Zo’n zestig procent van de ondervraagden ziet een reële kans om slachtoffer te worden van criminaliteit. Met een vergelijkend onderzoek dat ik in 1998 heb gehouden is het gevoel van onveiligheid op Curaçao een klein beetje toegenomen.”

Preventie
“Volgens de ondervraagden moet de politie meer ingrijpen op burgers veilig te laten voelen. Meer dan de helft van de mensen vindt dat er niet voldoende politie op straat zichtbaar is en zo’n 65 procent vindt dat er te weinig gepatrouilleerd wordt“, aldus Cijntje. Aan de discussie nam ook politiecommissaris Marlon Wernet deel. Hij is van mening dat er op het gebied van preventie, door zowel opvoeders als maatschappelijke instellingen, nog veel winst valt te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *